top of page
  • rudolfbanyai

Őrizetbe vették a korrupciós botrányba keveredett óbudai polgármestert

A DK-s Kiss László hivatali vesztegetéssel gyanúsítják, ezért szerdán házkutatást tartottak a kerületvezetőnél, majd bilincsben vitték el a polgármestert.

Az óbudai baoldali politikus ügyvédje szerint pénteken 9 órakor döntenek, hogy letartóztatják-e Kiss Lászlót – számolt be a Magyar Nemzet. A polgármester több munkatársát letartóztatták már, mások mellett MSZP-s alpolgármesterét is. A botrány még 2021-ben robbant ki, amikor kikerült egy felvétel arról, hogy egy ismeretlen személy feltehetően kenőpénzzel számol el az egyik baloldali háttéremberrel. Az első gyanúsítottat még márciusban fogták el, azóta viszont folyamatosan dagad a botrány, amely előbb az alpolgármestert, most pedig a polgármestert is utolérte. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint az alpolgármester százmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el. Az ügy egyik szereplője pedig arról beszélt, a fiktív szerződésekből beérkező összegekből Kiss Lászlónak is kellett adni.  


Gyurcsány Ferenc mindenesetre azonnal a szövetségese védelmére kelt, ahogyan Pikó mögé is odaállt a választások előtt. Erőss Gábor józsefvárosi alpolgármester is világossá tette: Gyurcsány megvédi a meghosszabbított kezeként működő polgármestereket.  



Commentaires


Hírek

bottom of page