top of page
  • vsomorjai

Öt évnyi semmittevés után a kampányidőszakban jutott eszébe Pikónak, hogy takarítani kellene az utcákat

Ahogy beköszöntött a kampányidőszak, beindultak az önkormányzat takarítógépei. Míg az elmúlt években csak elvétve lehetett látni azokat, most egyre sűrűbben bukkannak fel, hátha elfeledteti, hogy évekig térdig koszban kellett gázolni. Legutóbb esőben járta a kerületet egy locsolóautó. 

Pikó András egy tisztább kerület ígéretével csapta be a józsefvárosiakat 2019-ben, és ugyanerre készül most is.


A polgármester öt éve azt írta, eléri, hogy tisztábbak legyenek az utcák és ennek érdekében megerősíti a közterület-felügyeletet, háromszáz új kukát helyeznek ki, és rendszeresek lesznek a rágcsálóírtások.


Nos, mindebből semmi sem valósult meg.


A közterület-felügyeletet elmulasztotta megerősíteni, ráadásul az önkormányzat a rend fenntartása helyett ezt a rendvédelmi szervet is leginkább az autósok bírságolására használja. Új kukákból is kevesebb lett, köszönhetően annak, hogy Pikó ölbe tett kézzel végignézte, ahogyan Karácsony Gergely leszereltet közel háromszáz köztéri szemetest Józsefvárosban. A patkányirtás pedig olyannyira kudarcos, hogy a helyiek egyre-másra jelentik be, hogy patkányt látnak az utcákon és a házakban, sőt, legutóbb az önkormányzat által felújítottnak mondott bérházban is patkányok tartottak rettegésben egy kisgyermekes családot.


De ne legyünk igazságtalanok; volt, ami teljesült a Pikó-programból.


A polgármester bűzölgő mobilbudikkal és közvécékkel szórta tele a kerületet, amelyeket leginkább a drogosok és prostituáltak vettek birtokba; jóérzésű ember ezekbe be nem teszi a lábát. Pikó azzal büszkélkedik, hogy megduplázta az erre a területre fordított összegeket, azonban az itt élők szerint a köztisztasági helyzet súlyosabb, mint valaha, tehát úgy sikerült elégetni sok millió forintot, hogy annak nyoma sincs.


Egészen idáig, hiszen beindult a kampányüzemmód.


Pikónak eszébe jutott, hogy valódi takarítást illene végezni, így most már időnként látni lehet a takarítógépeket, amiket a polgármester és csapata nem mulaszt el a kirakatba tenni. Sőt, át is estek a ló túloldalára.


Most már az esőben is kiküldik a locsolóautót, amit egy józsefvárosi polgár a napokban kapott lencsevégre.

Kérdés, hogy a józsefvárosiak megelégednek-e öt évenként egy kis látványtakarítással, vagy a fejlődés, rend és biztonság programját választják.

Comments


Hírek

bottom of page