top of page
  • rudolfbanyai

Öt év börtönt kapott a József körúti gázoló

Öt év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki tavaly februárban ittas állapotban halálra gázolt egy 23 éves villamosmegállóban várakozó lányt. A tettest végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől is.

A férfi 2023. február 19-én hajnali 2 óra körül ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve közlekedett a József körúton a Blaha Lujza tér irányába – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében. Mint kifejtették: a vádlott elaludt a volán mögött, letért a sávjáról, nekiütközött villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának, valamint az ott tartózkodó 23 éves lánynak, aki a helyszínen életét vesztette.

 

A vádlott beismerte tettét és lemondott a tárgyalás jogáról, ezért a férfit még tavaly decemberben 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ügyész azonban súlyosbításért fellebbezett, ezért június 6-án a Fővárosi Törvényszék elé került az ügy. A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, ami jogerőssé vált.

 

Comments


Hírek

bottom of page