top of page
  • rudolfbanyai

Önzetlenül a kerület közbiztonságáért – formálódik az új polgárőrség

Hetek óta rettegésben tartja a lakókat egy II. János Pál pápa téri – feltehetően drogos – banda, de ezek az áldatlan állapotok a kerület számos pontjára jellemzőek. Nagy segítséget jelentene egy polgárőrség, amelynek megvalósítását Pikó helyett Kecskeméti László vette nyakába. Június 27-én a polgárőrök napján bemutatjuk, a formálódó új kerületi polgárőrséget.

Kecskeméti László megelégelte, hogy Pikó miután tönkretette a korábban működő kerületei polgárőrséget évekig csak ígérgette, hogy létrehoznak egy újat. A Zrínyi Miklós Akadémia vezetője először a szülői munkaközösséggel karöltve döntötte el, hogy védegyletet alapít, amit kitartó munkával polgárőr szervezetté duzzasztott.

– A Nyolckör Polgárőr és Védegyletet májusban hivatalosan is bejegyezték, és már 40 tagja van – mondta a Hír8 extrának néhány hete Kecskeméti László. A tagok folyamatosan képezik magukat, a legtöbben már polgárőr vizsgával is rendelkeznek.


A szervezet lépésről lépésre halad. Felvételüket kérvényezik a Budapesti Polgárőr Szövetséghez, valamint együttműködést is kötniük kell a kerületi rendőrkapitánysággal, ahhoz, hogy járőrözni tudjanak. Ám addig sem tétlenkednek, amíg ez a folyamat nem zajlik le: szemétszedő akciókat tartanak, közösséget építenek, ott segítenek, ahol tudnak.


A szervezethez folyamatosan várják a környezetükért tenni akarókat.

Comentarios


Hírek

bottom of page