top of page
  • rudolfbanyai

Óriási dugókkal indult a tanév

Véget ért a nyár, becsengettek az iskolákban, a fővárosi utakon pedig ismét állandósulnak a dugók. A nyári útkarbantartó munkálatok befejezése sok helyen csúszik, de nehezítik a gépjárműközlekedést a forgalmirend átalakítások, lezárások, és az évek óta zajló autósüldöző budapesti és józsefvárosi politika is.

Kilométeres hosszúságban araszoló kocsisorok voltak jellemzőek szeptember 2-án reggel a fővárosi utakon. A menekülő útvonalak is hamar telítődtek, így maradt a bosszankodás, az izgulás, hogy vajon beérünk-e időben az iskolába, munkahelyre.


A közlekedést tovább nehezítik azok a nyáron esedékes útkarbantartási munkálatok, amelyeket nem sikerült az iskolakezdésig befejezni, például a Kun utcában vagy a Krúdy Gyula utcában, ahol burkolatjavítás zajlik. Ám nem ezek okozzák a legnagyobb fejfájást. Mind a főváros, mind Józsefváros vezetése az autósok üldözését tűzte ki célul.


Míg Karácsony Gergely a szakma szerint is elfogadhatatlan kerékpársávok kijelölésével, Pikó Andrásék értelmetlen forgalmirend-átalakítással, autósok sarcolásával küzdenek a gépkocsihasználat ellen.  




Comments


Hírek

bottom of page