top of page
  • vsomorjai

Értelmetlen forgalmirend-átalakítások, háromméteres bicikliút, balesetveszélyes parkolási rend

Ahogyan Karácsony Gergely nagyban, úgy Pikó András helyben is úgy tesz keresztbe az autóval közlekedőknek, ahogyan tud. Míg a főpolgármester az autók kitiltását fontolgatja, addig Pikó parkolási sarcot vezetett be, több száz parkolóhelyet számolt fel, hosszabb menetidőre kényszerítette az itt élőket a forgalmi rend felforgatásával, értelmetlen, pár méteres biciklisávot jelölt ki. Így teljesített a baloldali polgármester a közlekedés terén. 

Több helyen is azt nyilatkozták Pikó András és közvetlen munkatársai, hogy a több tízezer forintos, a helyi lakosoknak szóló parkolási sarcot már jóval korábban bevezették volna, csak közbeszólt a Covid-járvány.


Ez azt jelenti, hogy a polgármester elégedetlen azzal az összeggel, amit eddig bezsebelt az autósoktól, és a hírek szerint – ha marad a város élén – brutálisan emelni fogja az éves várakozási engedély díját.


A jelenlegi, 18-30 ezer forintos, első autó után fizetendő összeg akár 100 ezer forint környékére is felkúszhat. 

A parkolási sarcot azzal az ürüggyel vezették be, hogy azt majd kevesebben váltják ki, és így több hely marad a fizető lakosoknak. Csakhogy időközben a parkolóhelyeket is vadul irtani kezdték, az eddig megszüntetett helyek száma több százra rúg.


Az autósokat azonban nemcsak így próbálták arra ösztökélni, hogy váljanak meg járműveiktől.


Pikó András egyik tanácsadója azzal dicsekedett, hogy kifejezett céljuk a dugók generálása is, mert ha ellehetetlenítik az autós közlekedést, akkor a gépkocsivezetők majd más alternatíva után néznek.


A baloldali városvezetés abban hisz, hogy az autó a XXI. században luxuscikk,

holott sokan ezzel az eszközzel viszik gyermekeiket iskolába, óvodába, jutnak el a munkahelyükre, szállítják szerszámaikat, fuvarozzák családtagjaikat egészségügyi intézményekbe.


Egyszóval az autó egy olyan, a mindennapok megkönnyítését szolgáló eszköz, amit sokszor nem lehet kiváltani rollerrel vagy busszal. 


Pikóéknak márpedig ez a célja.


Rá akarják erőltetni akaratukat a józsefvárosiakra, ezért mindenféle csalafinta trükköt bevetnek.


A Teleki térnél például létrehoztak egy háromméteres biciklisávot, ami semmi másra nem jó, mint arra, hogy dugót okozzon, hiszen csak az autós kanyarodást nehezíti, a kerékpárosok számára használhatatlan.


A Kun utcában egy szakaszon megfordították a forgalmi rendet, a halszálkás parkolást azonban nem, ami így balesetveszélyessé vált.


A legnagyobb dobásuk azonban a Magdolnanegyed forgalmi rendjének átalakítása volt, amelynek tervezését Jámbor András emberére bízták. A haver 13 milliót talicskázott ki a kerületből különböző önkormányzati megbízásokon keresztül. A forgalmi rend átalakítása olyan jól sikerült, hogy a forgalomcsillapítás helyett óriási káoszt okozott a környéken.


A helyiek szerint a Baross és a Teleki tér között állandósultak a dugók csúcsidőben, köszönhetően többek között annak, hogy több utcát is kettévágtak forgalomterelő oszlopokkal. 


Sára Botond azt ígéri, a Fidesz-KDNP győzelme esetén véget vetnek Pikó közlekedéssel kapcsolatos ámokfutásának, a parkolási sarcot megszüntetik, visszafizetik a jogtalanul beszedett díjat, véget vetnek a parkolóhelyek felszámolásának, és a forgalmi rendet is helyreállítják.

Comments


Hírek

bottom of page