top of page
  • rudolfbanyai

Életveszélyes állapotok a Magdolna negyedben

Két különálló épület, más-más helyzet mégis hasonló problémákkal küzdenek az ott lakók. A Magdolna utca 18. számú magán tulajdonú ház bérlői életveszélyes körülmények között laknak a magas albérleti díj ellenére. Néhány házzal arrább, a 36. szám alatti épület önkormányzati, az állapotok itt is elkeserítők, ráadásul a legtöbb lakás le is van falazva. Soós György, a Józsefvárosi Fidesz alelnöke szerint Pikó bérlakásprogramja csődöt mondott. Becsapta a józsefvárosiakat, s erre készül most is.


A napokban bukott le Pikó András, hogy a bérlakásprogramja, amivel eddig hencegett, csak papíron hasít. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése kapcsán kibukott, hogy még annak a 210 családnak sem tud cserelakást biztosítani, akik el kell helyeznie októberig. Az 1100 üres bérlakásból, amit a megválasztása előtt beígért, töredékét írták ki pályázatra. Rengeteg áll a mai napig lakatlanul.



A Magdolna utca 36. szám alatt például csak két lakásban laknak bérlők. A legtöbb lakás bejárata le van falazva. – Ezeket a lakásokat rendbe kell tenni és azok rendelkezésére kell bocsájtani, akik rossz körülmények között élnek – mondja Soós György, a Józsefvárosi Fidesz alelnöke, hozzátéve: amelyek alkalmatlanok a lakhatásra, azokat pedig le kell bontani és helyükre új bérlakásokat kell építeni.



Márpedig sokan élnek rossz körülmények között. Az egyik ilyen ház, a Magdolna utca 18. számú, ahol iszonyatosan le van pusztulva minden. A fémből készült gang például bármikor leszakadhat, a korlát mozog, a tetőzet hullik, a villanyvezetékek lógnak. Ez az épület magántulajdonú ugyan, ám Pikóéknak ebben az esetben is lenne tennivalója. – Az önkormányzatnak kötelessége lenne ezt az életveszélyes állapotot jelezni a tulajdonos felé és felszólítsa, hogy az életveszélyes állapotot szüntesse meg – hangsúlyozza Soós György, aki szerint politikai közösségük készen áll, hogy megoldják a józsefvárosiak lakhatási problémáit.


Comments


Hírek

bottom of page