top of page
  • rudolfbanyai

Éjjelente patkányok szaladgálnak a gyerekeken a Pikó-féle felújított bérlakásban

Laura és két kislánya a jobb körülmények reményében költözött a Pikóék által felújított bérlakásba. A hanyag munkák eredményeként azonban a fal mögül, a tusolótálca alól rendszeresen előbújnak a patkányok, amelyek rettegésben tartják a kis családot. Megrágcsálják az élelmiszert, a bútorokat, a ruhákat. Egy éjjel az óvodás kislány arcát is összekarmolták. És mi volt erre Pikóék „empatikus” válasza? Az, hogy a család biztos csak képzelődik, ne nézzenek horrorfilmeket.

A borzalmas állapotokról a HírTV és a Metropol is beszámolt. A lapnak arról számolt be a bérlő, hogy nagy reményekkel költöztek a Pikó-féle felújított bérlakásba, ám hamarosan rémálom lett itt lakni. Éjszakánként felhangosítják a tévét, hogy ne hallják a kaparászást. Az iskolás gyerek nem mer aludni, a kicsi pedig egyszer arra ébredt, hogy össze volt karmolva az arca.

„Én nem is gondoltam először arra, hogy patkány szaladgált éjjel a kislányomon. Az óvónő kérdezte másnap, hogy milyen éles tárggyal játszott a gyerek, hogy össze van karistolva az arca? És akkor esett le a tantusz, hogy rajtunk is mászkálnak, amikor alszunk. De nincs egy ép ruhánk, mindent összerágnak, a bútorokat is ki kellett cserélnem már”

– panaszolta az anyuka a lapnak, amelynek azt is elmondta, a kicsi azt szokta mondani az édesanyjának, amikor lát egy rágcsálót:

„Szóljál nekik, hogy menjenek el! Nem akarok itt lakni!”

Laura amikor először szólt az önkormányzatnak a problémáról azt a választ kapta: „Ne nézzen annyi horrorfilmet...” Végül csak kijöttek és a tusoló oldalfalát leburkolták, hogy elzárják a patkányok útját, ám azok kirágták magukat a gipszkartonfalon, amivel az eredeti, penészes falat takarták el Pikóék. Laura végül pur-habbal elzárta a lyukakat, amire az önkormányzat lezárta az ügyet, hogy elhárult a veszély.

"Őket egyáltalán nem érdeklik a rászorulók, nem érdeklik a bérlakásban élők. Ez a problémabejelentésre történő reakció is egyébként ezt igazolja. Hanem egy dolog érdekli őket, hogy a hatalomban maradjanak és megőrizzék a hatalmat, mert egy szűk saját rétegnek akarnak kedvezni és azoknak építik ezt a várost."

- nyilatkozta Sára Botond a HírTV-nek. A kormánypártok józsefvárosi polgármesterjelöltje szerint emellett mocsok és kosz uralkodik a kerületben, amióta a baloldal vezeti a városrészt és a lakók rengeteget panaszkodnak a közbiztonságra is. Sára Botond úgy látja, hogy a baloldali városvezetés alatt lezüllött a VIII. kerület.

Soós György, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje pedig arról beszélt a Metropolnak, hogy a választások után felül fogják vizsgálni a bérlakásfelújítási keretszerződéseket, mert 3 milliárd forintból – amit Pikóék szerint bérlakásfelújításra költöttek – már 150 vadonatúj lakást lehet építeni és Sára Botond polgármesterjelölttel éppen ezt tervezik.

Hozzászólások


Hírek

bottom of page