top of page
  • vsomorjai

Átgondolt fásítási program helyett kókadt cserjék sittes konténerekben

Az előző önkormányzati ciklusban ezer fát ültettek el a kerületben. Pikó Andrásék évi 5000 négyzetméternyi új zöldterületet ígértek, ebből azonban szinte semmi sem valósult meg. A meglévő néhány kókadt cserje a sittes konténerekben is inkább problémaforrás, mintsem megoldás. 


A klímavédelem a Pikó-csapat egyik zászlóshajója volt - legalábbis elvi szinten. Évi 5000 négyzetméternyi új zöldfelület létesítését ígérték, ám ezt talán még ők maguk sem hitték el; valamiért mégis beleírták 2019-es programjukba. 


Ennek értelmében az elmúlt öt év alatt 25 ezer négyzetméternyi új zöldfelületnek kellett volna létrejönni, ami három és fél futballpályányi terület.


Látott bárki is ennyi új zöldfelületet Józsefvárosban?

Ez az elgondolás éppúgy a tervezőasztalon maradhatott, ahogyan sok más Pikó-ötlet is.


A Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselői hiába kérték a polgármestert és csapatát, hogy mutassák be, hol jött létre ennyi új zöldfelület a kerületben, erre a mai napig nem érkezett válasz.

 

A zöldítés legjelesebb példája Pikó Andráséknál az a hat, mikroparknak csúfolt installáció - köztük jónéhány sittes konténer -, amiben ott kókadozik pár szomorú cserje. Ám ezeknek valódi célja inkább az autósok hergelése volt, mivel szinte kivétel nélkül parkolóhelyekre tették ki azokat.


Ráadásul mindez 18 millió forintjába került a józsefvárosiaknak.

Pedig ha zöldítésről van szó, akkor nem kellett volna mást tennie Pikóéknak, mint folytatni elődeik munkáját. A 2014-2019-es önkormányzati ciklusban Sára Botondék ezer fát ültettek el a kerületben.


Hogy melyik megoldás szimpatikusabb a józsefvárosiaknak, arról néhány hét múlva mondhatnak véleményt. 

Comments


Hírek

bottom of page