top of page
  • rudolfbanyai

Árvíz: lezárták a Margit-sziget déli részét

Harmadfokú az árvízvédelmi készültség Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. A Margit-sziget alacsonyabban fekvő déli részét lezárták. A katasztrófavédelem, a rendőrség, a kormányhivatal munkatársai, valamint az önkormányzati rendészek is segítik a védekezést.

Kedd reggel a Margit-sziget mindkét bejáróját lezárták. A sziget csak gyalogosan közelíthető meg az Árpád híd felől.  A 26-os autóbusz nem közlekedik és a Combino sem áll meg a Margitsziget megállóban.


A lezárást a rendőrség és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai végzik. Ők gondoskodnak az ártereken tartózkodó hajléktalanok felkutatásáról és a szociális intézményekbe tereléséről – ez utóbbi Sára Botond főispán tegnapi közleményéből derült ki. Sára Botond ugyanis tegnap összehívta a Budapest Főváros Védelmi Bizottságát, ahol elhangzott: a kormány minden segítséget megad a fővárosi védekezéshez.


Megállapodtak, hogy katasztrófavédelem napi 200 és a kormányhivatal 100 kiképzett önkéntessel segíti a védekezést. Amennyiben további emberi erőre van szükség, 200 rendőr, a Magyar Honvédség és a kormányhivatal árvízvédelmi kiképzést kapott további állománya is készenlétben áll.


Sára Botond kedden azt írta, hogy 160, árvízvédelmi képzést kapott munkatársával elindultak a gátra, a Margit-szigetre. 

コメント


Hírek

bottom of page