top of page
  • rudolfbanyai

Zuhanyzás közben rázott az áram a Kőris utcai életveszélyes házban

Átvizesedett vezetékek, méretes darabokban hulló tégla és vakolat, nedves falak jellemzik a Kőris utca 3/B házat, amelynek kapuját drogosok rugdossák rendeszeresen. A lakók azt tanácsolják a felújítást halogató Pikónak, költözzön oda egy hétre – olvasható a Metropolban.


Egy rossz hangulatú túlélőtáborra hajaz leginkább az épület – írja a lap, melynek Tóth Károlyné lakos nyilatkozott.

 „Azt szeretném kérni Pikó András polgármestertől, vagy valamelyik városvezető képviselőtől, hogy egy hétre költözzön be a Kőris utca 3/B-be, és élje át azokat a dolgokat, amit mi mindennap átélünk. Nem szeretünk itt élni, mert nem vagyunk biztonságban. Amiatt sem, hogy a ház műszaki állapota életveszélyes, és amiatt sem, hogy hajnalban, például 02.30 órakor drogosok rugdossák a kaput. Reggelente úgy megyünk munkába, hogy kerülgetjük az emberi ürülékeket és a drogszemetet”

– panaszolta a nő, miközben megmutatta, hogy a kukáknál milyen óvatosan kell mozogni, hogy ne rázzanak a falból kilógó régi vezetékek.



A vegyes tulajdonú házban többnyire önkormányzati bérlakások vannak és hiába várják, hogy az önkormányzat felújítsa végre. Mint a cikkből kiderül, a baloldali polgármester személyesen sosem járt a Kőris utcai épületben, amelyet felújítás helyett csak toldozgatnak.


 „Minden zuhanyzásnál rázott az áram, bejelentettük, nagyon nehezen hitték el nekünk. De végül elhárította a problémát az önkormányzat, és kiderült: a pincében átvizesedtek a régi vezetékek. Itt nem biztonságos élni, nem a saját életünket féltjük, hanem a rokonainkét, unokáinkét” – mesélte Tóth Károlyné.

Kecskeméti László, a Fidesz–KDNP képviselő-jelöltje pedig felszólította a Józsefvárosi Gazdálkodási Központot, hogy mérjék fel az épület műszaki állapotát és hárítsák el az életveszélyt. – Legutóbb az előző fideszes városvezetés tette ezt meg, hiszen akkor volt erre az épületre felújítási elképzelés – mondta, hozzátéve: 2019 óta, amióta Pikó András irányítja a kerületet, fű sem nőtt, megállt az idő gyakorlatilag. Mert tisztán látszik, hogy bár évek óta aládúcolták a folyosót, bármikor leszakadhat.



 „Pikó András, saját bevallása szerint az ország legjobb bérlakásprogramját tudja magáénak. Szakmai szemmel is azt gondolom, ez egy nagy humbug. Egy látványpékség, ahol a süteményeknek keserű az íze, mert a valóság is elkeserítő.”

– fogalmazott Kecskeméti László, aki szerint a Pikó-féle városvezetés a pénzt saját holdudvarának kifizetésére fordítja, a haverok zsebét tömi ahelyett, hogy valóban a bérházakkal és lakásokkal foglalkozna.

„Sára Botond idejében 5-6 milliárd forintot fordított az önkormányzat társasházi felújításokra, most ennek töredékével veri a mellét a baloldali városvezetés, és csak pusztulnak az épületek, benne pedig tönkremennek a lakók. Ezért vissza kell hozni a korábbi finanszírozási, pályázati formákat, mert csak így tud fejlődni Józsefváros” – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Comments


Hírek

bottom of page