top of page
  • Szerző képeHír8 Extra

Zsiga Melinda történeteiből merítettek erőt a sportolótehetségek

Zsiga Melinda kétszeres világbajnoki bronzérmes kick-box bajnok volt a vendége Kecskeméti László legutóbbi mentor estjének. A programsorozat azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy inspiráló történeteket halljanak a sportoló gyerekek. A sporttehetségek közül sokan célul tűzték ki, hogy a világbajnoki címet szereznek.


Több mint százan összegyűltek a legutóbbi Mentor esten, amelyet Kecskeméti László, a Lovassy László utcai Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia ügyvezetője hívott életre, hogy a sportoló tehetségeket pozitív példákon keresztül motiválja, hogy lássák nehezen indult sorsok is karrierré teljesedhettek ki. A programsorozat legutóbbi vendége Zsiga Melinda volt, aki állami gondozottként a sporton keresztül tudott ez példás sportkarriert befutni.



Nagyon jól esett, hogy ennyien eljöttek erre a családias hangulatú rendezvényre. Igyekeztem úgy beszélni, hogy a történeteknek tanulsága is legyen, valamint felhívtam a gyerekek figyelmét: becsüljék meg, hogy vannak szüleik, szeressék és tiszteljék őket. Ez az én életemből sajnos kimaradt – mondta el lapunknak Zsiga Melinda, aki úgy tudott a csúcsra jutni, hogy nagyon erős bizonyítási vágy élt benne, hogy megmutassa, a nehéz gyermekkor ellenére is sikeres tud lenni.  Mint azt hozzátette: a józsefvárosi közeg nem volt ismeretlen számára, hiszen amikor felköltözött a fővárosba, a Támasz alapítvány állami gondozott gyerekeknek fenntartott Vajdahunyad utcai lakásában élt néhány évig.


Kecskeméti László program ötletgazdája arról beszélt, hogy a rendezvénynek van egy hagyománya, miszerint a gyerekek mindig előre ülnek és kérdezhetnek. A sportolópalánták csillogó szemekkel hallgatták Melindát, és rengeteg kérdést feltettek neki. Ami viszont jól jelzi, hogy van létjogosultsága a mentor esteknek, az az, hogy napokkal később is felemlegették a rendezvényt, és többen kijelentették, miután felpróbálhatták Melinda érmeit, hogy ők maguk is szeretnének világbajnokok lenni.


Mutatunk nekik egy olyan jövőképet, életpályamodellt, amibe bele tudják képzelni magukat és motiváltak lesznek, hogy ne az utcán csellengjenek, hanem sikeres sportolóvá váljanak – emelte ki Kecskeméti László.


A program szervezője azt is hozzátette, hogy március 23-án Sipos Hajnalka Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó lesz a vendég, aki egy nagyon komoly sérülés után tért vissza a ringbe és szerezte meg a magyar bajnoki címet. 

Comments


Hírek

bottom of page