top of page
  • rudolfbanyai

Weisz Gábor: A közös főzés összekovácsolja az embereket

Weisz Gábor Miklós akkor került Józsefvárosba, amikor megismerkedett a feleségével, aki a Százados negyedben nőtt fel. Itt éltek akkor is, amikor kislányuk, Bíborka megszületett. A képviselőjelöltről már korábban is tudtuk, hogy családbarát Józsefvárost építene, de most az is kiderült, hogy szeret főzni - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

Weisz Gábor szeret főzni, de idő hiányában inkább csak hétvégén ragad fakanalat, mivel a szabadtéri főzés az ő reszortja otthon, így mestere a bográcsételeknek és a grillezésnek. A fideszes képviselőjelöltnek az elmúlt hónapokban persze szinte egy perce sem maradt a kulináris kalandozgatásokra. Folyamatosan járta ugyanis a körzetét és magánemberként, valamint közös képviselőként is azt látta, hogy nagyon sok a probléma, amit egy leendő új városvezetésnek meg kell oldania, hiszen Pikóék komoly nemtörődömségről tettek tanúbizonyságot.


"Családbarát Józsefvárost építünk"


- Családbarát Józsefvárost építünk, hiszen a Százados negyedben rengeteg gyermekes család él, akiknek fontos a közbiztonság, az utcák tisztasága és játszóterek és parkok rendezettsége. A korábbi fideszes vezetés új óvodát, parkot játszóteret és kutyafuttatókat épített. Jelenleg az látszik, hogy megállt az idő, toldozgatáson kívül semmilyen fejlesztés nem történt. Amennyiben bizalmat kapok, megkezdem a közösségi tervezést, bevonom a helyi családokat, hogy milyen irányba induljunk el. A Tisztes utcai játszóteret és a Teleki téri játszóteret kibővítjük modern játszóeszközökkel, mint süllyesztett trambulin, rugós libikóka, baba-mama hinta vagy éppen egy kis sarazóhely, a nyári forróságban a gyerekek szeretnek pancsolni és sarazni. A körzetemben lévő nagyobb játszóterekre szeretnék egy baba-mama kunyhót, ahol intim környezetben lehet pelenkázni és táplálni a kicsiket. A legfontosabb, hogy a környéket és a közösségi tereket egy mindig elérhető kerületőr őrzi majd, mert a biztonság a legfontosabb ahhoz, hogy a helyiek otthon érezzék magukat a közterületeken is–mondta.


Szomszédünnep: Grillezés és bográcsozás


Weisz Gábor elmondta, szeretné bevezetni a Teleki tér környékén és a Százados negyedben is az évi három szomszédünnepet, ahol bográcsozás, grillezés és gyermek program kovácsolja össze a helyi lakóközösségeket.- Az ilyen programokon születnek a legjobb ötletek, a közös főzés összekovácsolja az embereket. Ha jobb a viszony, hatékonyabb lesz a közösségi tervezés. Olyan fejlesztéseket viszünk végbe, amely kimondottan az emberek igénye szerint létesül. Valljuk be a lakótelepiek ki vannak éhezve egy jó bográcsozásra, hiszen kert híján ritkán tudnak szabadtéri főzéseket megvalósítani. Ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy a zöld és nyugodt negyedben összehozzuk a helyieket például egy jó gulyásra.


Édes csilis csirkemáj a családi specialitás



Weisz Gábor családja nagy máj rajongó.- A feleségem a terhessége óta csak a csirkemájat szereti, megváltozott az ízlése. Ezért csirkemájas ételeket készítünk, saját receptünk van. A májat sok hagymával készítjük, az elején dinszteljük, majd a vége felé is ráteszünk egy adaggal. Először a májat a pirított hagymába forgatjuk, sózzuk, majd jöhet a pirospaprika. Amikor már átfőtt akkor tesszük rá a borsot. Bő vízzel, szaftosan készítjük, majd a lébe édes csiliszószt teszünk. Borsos, ám édes hatása lesz a májnak, amit magában és krumplival is fogyasztunk. Van amikor párolt zöldségekkel is összekeverjük, de akkor kevesebb szósszal készítjük – mondta el a képviselőjelölt a „titkos” receptet.

Comments


Hírek

bottom of page