top of page
  • rudolfbanyai

Végleg bezár a Kálvária téri benzinkút

Május 29-én bezár Józsefváros elsőként megnyitott töltőállomása, a Kálvária téri Shell kút, így hatra szűkül a kerületben a tankolási lehetőség. A benzinkút egyszer már bezárt ideiglenesen, akkor italozók és mocsok vette át a helyét.


Az önkormányzati oldal tájékoztatása szerint a bezárást követő napokban a megmaradt üzemanyag kiszivattyúzására és elszállítására kell számítani, ami miatt a szervízutat 3-4 órára le fogják zárni. A kútoszlopokat várhatóan július 4-én szerelik le. Az épület bontása pedig a június 10-ei héten kezdődik, ami szintén útlezárással jár majd. A kút alatti tartályokat júliusban távolítják el, ezt követően rendezik a terepet, amelynek során zöldesítenek és parkolóhelyeket hoznak létre.  


A kút 2022-ben már egyszer bezárt ideiglenesen. Akkor a köztéri italozók vették birtokba területet, amelyen mocsok és alkoholgőz terjedt el. Az önkormányzat akkor nem tett semmit, hogy rendeződjön a helyzet. Kérdés, hogy most is ez várható, vagy hajlandóak lesznek normálisan rendezni a környéket?

Comments


Hírek

bottom of page