top of page
  • rudolfbanyai

Véget ért a városi sportágak olimpiai selejtezője – fokozatosan nyit újra az Orczy-park

Több mint 60 ezer látogató volt kíváncsi a Ludovika Campuson megrendezett a városi sportágak olimpiai selejtezőjére, amely június 23-án ért véget. Az Orczy-park fokozatosan újra nyit mindenki előtt. Az Orczy út melletti játszótér mától újra használható.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Gyulay Zsolt szerint Budapest megint jelesre vizsgázott, miután a múlt héten otthont adott a városi sportágak olimpiai selejtezője második állomásának. Mint kiemelték: öt kontinens 120 országának összesen 450 sportolója mérte össze tudását az Orczy-parkban a BMX freestyle park versenyszámában, falmászásban, gördeszkában és breaktáncban. Az esemény nézőcsúcsot hozott, a négynapos rendezvényre összesen több mint 60 000 látogató érkezett, vasárnap teljesen megtelt a park, rövid időre többször is le kellett zárni. Budapesten ezzel nagyobb volt az érdeklődés, mint a 26 millió lakosú Sanghajban - emelte ki a MOB.


Legjobb magyarként Kempf Zoltán bejutott a BMX freestyle döntőjébe és a tizenegyedik helyet szerezte meg.


Az Orczy-parkban fokozatosan helyreáll a régi rend


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem korábbi közleménye szerint az Orczy út melletti játszótér június 26-tól ismét nyitva áll. A Ludovika Huszár Lovardát és könyékét július 6-tól lehet ismét használatba venni. Az Orczy-park alakuló tere, valamint a Sportpark július 15-től lesz ismét látogatható.    

Comments


Hírek

bottom of page