top of page
  • rudolfbanyai

Vitézy új választást követel Óbudán, Karácsony hallgat az általa támogatott Kiss Lászlóról

Kiss László óbudai DK-s polgármestert és szocialista helyettesét is korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt tartóztatták le. Vitézy Dávid szerint új választásra van szükség a III. kerületben, egyben felszólította Karácsony Gergelyt, hogy tegye világossá: kitart-e Kiss László támogatása mellett.

Vitézy Dávid a közösségi oldalán szólalt fel az óbudai botrány ügyében. Mint írta: a Karácsony Gergely fővárosi listáján szereplő és általa is ajánlott polgármester (Kiss László) letartóztatása óta a főpolgármester eltűnt, egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról.

A sajtóhírekre támaszkodva Vitézy úgy látja, Karácsony pártja is érintett lehet, ugyanis a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea óbudai országgyűlési képviselő kampányfőnökét is őrizetbe vették a rendőrök. Éppen ezért is szembesítette Karácsony Gergelyt korábban, hogy a listája tele van büntetőügyekben érintett személyekkel.

„Immár ott tartunk, hogy az általa vezetett fővárosi listáról ketten vannak előzetes letartóztatásban (az óbudai polgármester és alpolgármester), valamint gyanúsított a választók által leváltott zuglói polgármester is”

– fogalmazott.   

A főpolgármestert félti a baloldali sajtó is. Vitézy ezt a HVG vezércikkével támasztotta alá, amely arról írt, hogy

“Karácsony Gergelyre is ráéghet a vesztegetéssel vádolt óbudai polgármester ügye”.

“Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól.” – idézte a 24.hu-t a politikus.

Vitézy szerint ideje lenne, hogy Karácsony Gergely megszólaljon és világossá tegye: kitart-e az óbudai polgármester támogatása mellett, még mindig őt tartja-e a “legjobb választásnak”? Ha pedig nem, akkor egyetért-e azzal, hogy Kiss Lászlónak le kell mondania, hogy Óbudán új választásra kerülhessen sor, és így az ott élők olyan polgármestert választhassanak, aki alpolgármesterével együtt nem előzetes letartóztatásból vezet egy 128 ezres kerületet? – tette fel a kérdést a politikus.


A baloldali Népszava is kiemelten foglalkozott a témával. Magyar György ügyvéd megszólaltatásával azon elmélkedik, hogyan maradhat mégis a letartóztatott Kiss László a polgármesteri székében. Mint írják: a III. kerületi önkormányzat felkészült az ilyen helyzetre, egy idei szabálymódosítással egy korelnök helyettesítheti a polgármestert.


Gulyás Gergely a kormányinfón arról beszélt a baloldal tele van korrupciós botrányokkal. Az őt jelölő pártok kitartanak mellette, Karácsony és Gyurcsány sem határolódott el.


Comments


Hírek

bottom of page