top of page
  • rudolfbanyai

Visszanyalt a fagyi: szabálysértési eljárást indított a rendőrség a Pollack Mihály téren tüntető momentumosok ellen

A Pázmány Campus építése ellen tiltakoztak momentumosok szeptember 2-án úgy, hogy beálltak egy autó elé, és akadályozták a sofőr munkáját. A szépen lassan araszoló autóra fel is kapaszkodott egy tüntető. A politikusok megpróbálták úgy beállítani, mintha el akarta volna ütni őket a munkás, emiatt kihívták a rendőrséget. A hatóság vizsgálja, hogy felmerült-e a közúti veszélyeztetés, de mivel a demonstrálók nem jelentették be a gyűlést, az is szabálysértésnek minősül.

Amint arról a Hírnyolc extra is beszámolt pár civil mellett többnyire momentumos politikusok jelentek meg hétfőn reggel a Pollack Mihály téren, hogy botrányt csináljanak a Pázmány Campus építésének rajtjánál.


A tiltakozók - akik között ott volt Jámbor András országgyűlési képviselő és Erőss Gábor alpolgármester is - beálltak a munkaterület kapuja elé és nem akarták beengedni az oda tartó autókat. Egy kamionos megelégelte, hogy a politikusok akadályozzák őt a munkavégzésben ezért lassan, lépésben araszolva haladt a bejárat felé. A momentumosok elé álltak és azt ordibálták, hogy: Gyilkos! Ezért börtönbe kerülsz! ám az autó elől továbbra sem voltak hajlandók elállni. Kis híján rátámadtak a sofőrre, aki csak a feladatát akarta elvégezni.

Az egyik tiltakozó felugrott a kamion elejére és nem volt hajlandó onnan lejönni, balhét provokálva.

Végül a felek kihívták a rendőröket, akik meghallgatták a két álláspontot. Az ott készült felvételek alapján vizsgálják, hogy történt-e közúti veszélyeztetés annak ellenére, hogy senki sem sérült meg.


A 444.hu úgy tudja, hogy a hatóság azt is vizsgálja, hogy megvalósult-e gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés mivel gyűlést nem jelentettek be ide. A portál szerint ebből végül szabálysértési eljárás is lett.



A Pázmány Campus építése ellen folyamatos demostrációt jelentettek be civilek, ám mindössze páran lézengenek ott reggelente.

Comments


Hírek

bottom of page