top of page
  • rudolfbanyai

Világbajnoki bronzérmes lett Csordás Benjámin, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia sportolója

Minden egyes nap van edzése Csordás Benjáminnak, aki a Zrínyi Akadémia ringes szakosztályának kiválósága.  A 16 éves utánpótláskorú sportoló idén óriási eredményt ért el: világbajnoki harmadik helyezett lett.

Csordás Benjámin négyéves kora óta foglalkozik küzdősportokkal, a kick-boxba nyolcévesen kóstolt bele. Azóta is űzi ezt a sportágat, méghozzá egyre magasabb szinten: az augusztus végi utánpótlás világbajnokságra is érem esélyesként érkezett.  


Az edzéseket nem egyszerű összeegyeztetni a tanulással, de nem is lehetetlen


Nagy munka áll az eredmény mögött. Mint azt Benjámin a Hírnyolc extrának elmondta: Minden nap van 1,5-2 órás edzése, szombatonként kétszer is. Mindezt nem egyszerű összeegyeztetni a tanulással, ezért a lecke sokszor a hazafelé úton, illetve este készül el.

Benjámin azonban minden nehézség ellenére arra bíztatja a fiatalokat, hogy aki érez magában erőt, az kezdjen el sportolni. A kick-boxot azért is ajánlja, mert kikapcsol, átmozgat és fitten tart, valamint az sem elhanyagolandó, hogy az ember meg tudja védeni magát, ha szükséges.


Az utánpótlás VB-n Benjámin képviselte Magyarországot a kategóriájában


A 16 éves fiú 3 éve került Pogány Gábor edző kezei közé, azóta pedig lépésről lépésre haladnak előre. A világbajnokságra való részvételt a korábbi nemzetközi eredmények alapján, pontok gyűjtésével harcolták ki. Az augusztus végén tartott budapesti utánpótlás VB-n a 60 kilogramm alatti súlycsoportban Benjámin képviselte Magyarországot.

Számítottam rá, hogy jó eredményt fog elérni, az utolsó meccse azonban sikerülhetett volna kicsit jobban is, ugyanis az első két menetben vezetett, de mivel kiütésre hajtva idő előtt véget akart vetni a mérkőzésnek, ezért gondolkodás nélkül ment előre, a francia ellenfél pedig higgadtabb maradt és az utolsó menetben fordítani tudott a pontozáson!

– emelte ki Pogány Gábor edző, aki arra számít, hogy jövőre még előrébb végezhet a tanítványa, ugyanis az első két helyezett akkorra már kinő az utánpótláskorosztályból. Pogány Gábor hozzátette: hamarosan újabb versenyek jönnek. A nyolcadik kerületből Lázár Zoltán és Zsiga Melinda mennek novemberben a felnőtt Európa-bajnokságra – hangsúlyozta.    


Fiatalok és idősebbek is kedvelik ezt a sportágat


Az akadémia névadója és vezetője, Zrínyi Miklós azt mondta: a sportág népszerűsége egyre növekszik. Tavaly nem sokon múlt, hogy olimpiai sportággá válasszák. Az Akadémiának több városban is van edzőterme, mindent összevetve mintegy kétszázan járnak hozzájuk.



Sokan hobbisportként tekintenek rá, ezért is jönnek 40-50 évesen is az edzőtermeikbe. Amennyiben valaki a Benjámin útját szeretné követni és élsportoló lenne, érdemes fiatalon elkezdeni, akár már 7-8 éves kortól. A legfőbb céljuk azonban az, hogy minél több emberrel megismertessék és megszerettessék ezt a sportágat.

Commentaires


Hírek

bottom of page