top of page
  • rudolfbanyai

Veres Gábor: a Pikó vezette kerület működése jelenleg nagyon rossz

Kitálalt a józsefvárosi MSZP elnöke. Veres Gábor szerint jelenleg nagyon rossz a kerület működése. A szocialista politikus az ATV-ben beszélt arról, hogy Pikó pálfordulása vezetett ahhoz, hogy külön indulnak a következő választáson.  

Pikó András a 2019-es választási győzelem után „másképp kezdte értelmezni a helyes demokratikus normákat”, vélhetően nagyon megtetszett neki, hogy a Covid-járvány alatt egyszemélyben dönthetett – erről beszélt Veres Gábor, az ATV Startban.



A szocialista politikus szerint az utóbbi két-három évben nem kaptak semmilyen információt, mégis biztosították a döntéshez szükséges többséget. Az első választási tárgyalásokon azonban elfogadhatatlan ajánlatot tett Pikó. Megmondta, hogy a jelenlegi négyből három szocialista képviselőt nem látja szívesen csapatában. A megegyezés érdekében a párt országos vezetése is tárgyalt Pikóval, aki hajthatatlan volt. Szerinte a kialakult helyzetért Pikó a felelős, és mivel nem kívánják magukra hagyni a kerületi MSZP támogatóit, ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy nem indulnak el egy választáson. A beszélgetés végén azt is elmondta szerinte nagyon rossz a kerület jelenlegi működése, ám a gondolatai kifejtésére már nem kapott lehetőséget a műsorvezetőtől.


Az ATV-ben járt az MSZP józsefvárosi polgármesterjelöltje, Szili-Darók Ildikó is. Szerinte azok fognak rájuk szavazni, akik sem Pikóra, sem a Fideszre nem kívánnak voksolni. Mint mondta: több dologban sem értenek egyet Pikóval, például a szakrendelő vezetőjének menesztése kapcsán, a közétkeztetés ügyében, illetve az NKE-fejlesztés kapcsán. Szili-Darók Ildikó hasznosabbnak tartja a tárgyalást, mint amit Pikó tesz jelenleg, hogy riogatja a lakókat.   

Comments


Hírek

bottom of page