top of page
  • rudolfbanyai

Veres Gábor: Pikó bólogató emberekkel akarja magát körbevenni

Vagy azért akarja új emberekkel körbevenni magát Pikó, hogy hamarabb rábólintsanak az előterjesztéseire, vagy azt szeretné elkerülni, hogy legyen egy kontroll mellette – jelentette ki Veres Gábor, az MSZP józsefvárosi szervezetének elnöke miután Pikó közölte a szocialistákkal, hogy a korábbi három helyett csak egy képviselői helyet szán nekik.

Pikó személyes ügyként kezeli, ha valami nem úgy történik, ahogy ő elképzeli, nehezen fogad be más véleményt – mondta a józsefvárosi szocialisták vezetője egy beszélgetős műsorban. Veres Gábor szerint annak, hogy nem értettek vele mindenben egyet, az lett a következménye, hogy egyre kevesebb információt kaptak.


Ezek után nem fér kétség ahhoz, hogy igaz az a korábbi hír, miszerint Pikó rendszeresen zsarolta, egzisztenciális ellehetetlenítéssel fenyegette a szocialista alpolgármesterét, ha nem úgy szavaz, ahogyan azt a polgármester szeretné.  


– Az MSZP-s alpolgármester szakterületére különböző referenseket vettek fel, ami miatt egyre kevésbé volt az ügyek gazdája, az általam vezetett bizottság hatáskörét negyedére csorbították Pikó javaslatára – sorolta a szocialista politikus, aki szerint egy jó vezetőnek az lenne a feladata, hogy összekovácsolja a mögötte álló csapatot, hogy mindenki támogatni tudja az előterjesztéseket, de ez teljesen hiányzott a Józsefvárosi Önkormányzatban. 


Veres beszélt a jelenlegi helyzetről is, miszerint minden körzetben készek saját jelöltet állítani. A józsefvárosi MSZP elnöke azt mondta: Pikó már a 2024-es választási tárgyalások elején kijelentette, hogy a jövőben nem szeretne együtt dolgozni vele és még három képviselővel.


– Pikó elképzelései szerint egy képviselőjelöltünk lehet a négy helyett és azt is a polgármester akarja megszabni, hogy ki legyen az. Veres szerint két oka lehet annak, hogy Pikó új emberekkel akarja körbevenni magát. Vagy azért, hogy hamarabb rábólintsanak az előterjesztéseire, vagy ezzel kerülné el a mellette lévő kontrollt.  


Jelen állás szerint a szocialisták 12 jelölttel és egy polgármesterjelölttel vágnak neki a választásnak, és ez így is marad, ha továbbra sincs megállapodás a zsaroló Pikóval.  

Comments


Hírek

bottom of page