top of page
  • rudolfbanyai

Utcára tennék Pikóék a bérlőt, csak mert pár napot külföldön dolgozik

Lehullott Pikó Andrásék szociális álarca. Megfosztanának egy bérlőt az önkormányzati lakásától, mert a bérlemény ellenőrzésekor éppen nem találták otthon. A kétségbeesett férfi elmondta, havonta pár napot külföldön dolgozik és nem érzi jogosnak, hogy emiatt elvegyék a tetőt a feje felől. Soós György biztosította a férfit, hogy minden támogatást megad neki, hogy ne veszíthesse el otthonát Pikóék alattomos húzása miatt - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

A Dankó utában lakó Béla 28 éve költözött fel vidékről Józsefvárosba a jobb munkakörülmények miatt. - Ezért a lakásért cserébe egy Heves megyei családi házat adtam. Akkor még falikút volt, meg borzalmas állapotok, de komfortosítottam, galériáztam és rengeteg pénzt beleöltem, hogy lakhatóvá, otthonossá tegyem – mondja a férfi, aki teljesen összetört miután megtudta, hogy Pikóék utcára tennék. Az okot is csak nagy nehezen tudta kiszedni az önkormányzatból, amely először nem is akarta megindokolni, hogy miért szüntetnék meg a férfi határozatlan idejű bérleti szerződését.

Bélának végül sikerült kihúznia az önkormányzatból, hogy azért tennék lapátra, mert havonta néhány napot külföldön dolgozik. Mint lapunknak elmondta: a lánya Svédországban jár egyetemre, és hogy többször láthassa havi pár napot ott dolgozik, de álmában sem gondolta volna, hogy ezzel elveszítheti otthonát.


Soha nem tartoztam egy fillérrel sem, mindig pluszban volt az egyenlegem az önkormányzat felé, és más tulajdonos sincs, ezért nincs hová mennem – panaszolja a férfi, aki teljesen összetört, mert egy családi házból indulva végül Pikóék miatt az utcán köthet ki.

Soós György önkormányzati képviselő megnyugtatta Bélát, hogy ehhez nincs joga Pikóéknak, és biztosította a férfit, hogy minden támogatást megad neki, hogy ne veszíthesse el otthonát Pikóék jogtalan intézkedése miatt. Mint mondta: úgy tűnik a polgármester a kudarcos bérlakásprogramját úgy akarja kozmetikázni, hogy elveszi józsefvárosiak feje felől a tetőt.

Comments


Hírek

bottom of page