top of page
  • Szerző képeHír8 Extra

Egy óriási kék madárral gazdagodott a józsefvárosi festett tűzfalak sora

Új lakóval gyarapodott a Német utcai Cifra Palota játszótér. A tér mögött épülő ház tűzfalára egy óriási kék madár került a Színes Város jóvoltából.



Megszámlálni is nehéz már, hány józsefvárosi tűzfal vált színessé. 2019 előtt, Józsefáros előző vezetésének kezdeményezésére számos ház tűzfala újult meg. Ezek nemcsak színesek lettek, de egy önkormányzati pályázatnak köszönhetően az épületek energiafogyasztását is csökkentették, hiszen a falfestés alá szigetelőréteg került.


A Szigony utcai lakótelep óriási tűzfalaira ekkor került Szaffi, a Vizipók, a Macskafogó legendás figurái. De ezekben az években került tűzfalra a Nagy ho-ho-horgász, a kis Vuk is. A programot Pikó Andrásék megszüntették, a folyamatban lévő beruházások azonban még meg tudtak valósulni.


Így került a 2019-ben átadott befogadó játszótér oldalára a Magyar Népmesékből sokaknak ismerős Cifra Palota is. A játszótér mögötti telken lakóház épül, az építtető pedig a ház Német utcai játszótérre néző tűzfalát nem hagyja üresen. A Színes Város csoportot bízták meg, hogy töltse meg élettel a 180 négyzetméteres felületet.


A rutinos tűzfalfestő csoport egy óriási kék madarat varázsolt ide. A Színes Város számos tűzfalat töltött meg élettel Józsefvárosban. Az említett mesefigurák mellett ők készítették a Leonardo da Vinci utcában a Pál utcai fiúk jelenetet, valamit az Illés utcai kék cinegéket is a Cordia megbízásából.

Comments


Hírek

bottom of page