top of page
  • rudolfbanyai

Teljesült a klarinétkirály végakarata: férjhez ment az unokája, Nany

Mága Zoltán jazz zongorista megígérte Kállai Kis Ernőnek a halálos ágyán, hogy vigyázni fog az unokájára. Zoltán olyannyira hű maradt a fogadalmához, hogy augusztus 22-én feleségül vette Nanyt. Nem is akárhogyan! A józsefvárosi fiatalok egy tengeri hajóúton kötötték össze az életüket.

Az esküvőt teljes titoktartás mellett szervezte Zoltán, aki jazz zongoristaként gyakran megfordul hajókörutazásokon. Legutóbb az angliai Doverből a francia, spanyol és portugál tenger érintő hajókirándulásra vitte menyasszonyát, akit csak éppen annyira avatott be terveibe, hogy a kéthetes útra menyasszonyi ruhát is vinnie kell.

„Éppen a spanyol tengeren voltunk amikor kimondtuk a pap és a kapitány előtt a boldogító igent mintegy 400 ember szeme láttára”

– meséli Nany, hozzátéve: mindenki örült nekik, és szinte sztárokként kezelték őket az utastársak.

A néhai Diana hercegnő testőre is gratulált nekik


A rendhagyó utazáson számos barátság köttetett, például a néhai Diana hercegnő személyi testőrével, akivel továbbra is tartják a kapcsolatot. A család csak utólag tudta meg az örömhírt és mindenki nagyon boldog volt, gratulált az ifjú párnak.


Zoltán ezzel teljesítette Kállai Kiss Ernő végakaratát is. Ugyanis megígérte még 2023-ban a klarinétkirálynak mielőtt elhunyt, hogy vigyázni fog unokájára, Nanyra.


Békében nyugodhat a klarinétkirály nagypapa és a nagymama


„Köszönjük Istennek, Jézusnak és Szűz Máriának, hogy összeházasodhattunk és a Papa és a Mama végakaratát is tudtuk teljesíteni ezáltal” – fogalmazott Zoltán, aki azt is elmondta, fontos számukra a hit és az egyház. Ennek megfelelően próbálnak Istennek tetszően élni továbbra is, mert ennél szebb és megnyugtatóbb nincs számukra.

A lánykérés sem volt mindennapi


Zoltán öt éve, a lány születésnapján kérte meg Nany kezét. A kedvenc éttermükbe mentek vacsorázni, ahol a zongorista mogyorókrémes palacsintába rejtette a gyűrűt.

Tudta, hogy azt rendelik desszertnek, hiszen az Nany kedvence. Volt is nagy meglepetés, amikor előkerült az eljegyzési ékszer.  

Comments


Hírek

bottom of page