top of page
  • vsomorjai

Teljes a káosz a fővárosi utakon

Fesztivál, villamosfelújítás, útburkolat csere, buszsáv és kerékpárút felújítás - a Ripost összegyűjtötte, Budapesten éppen merrefelé szinte képtelenség közlekedni.

Fotó: Máté Krisztián/Ripost


Az Astoria és a Blaha környékén buszsávfelújítás miatt lesz torlódás

Augusztus 6-a kedd reggel 8 órától korlátozzák a Rákóczi úton az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon a Blaha Lujza tér irányába vezető oldalon a buszsávot, mert burkolatjavítási munkálatok kezdődnek ezen a szakaszon - adta hírül a Budapest Közút. A felújítás alatti forgalmi rend szerint a buszsávot szakaszosan lezárják az Astoria és a Blaha Lujza tér között, de a keresztező utcák forgalma biztosított lesz. Az Uránia megállóhelyet 20 méterrel hátrébb helyezik. A kivitelezés várhatóan augusztus 9-ig tart, majd a tervek szerint augusztus 12-től ugyanezen a szakaszon az Astoria felé vezető oldalon lesz burkolatjavítás a buszsávban.


A Hungária körúton is fennakadásokra kell számítani

Augusztus 6-a kedd reggelre virradóra lezárták a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán a belső és a középső sávot. A forgalom a külső sávban, illetve a villamospályán haladhat a Rákóczi híd irányába. A lezárás oka az, hogy a körúti felüljárón a szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munka zajlik majd. Az M3 bevezető felé tartó irányban az eddig lezárt külső sávot átadják a forgalomnak, ugyanakkor a középső és a belső sávot lezárják. A forgalom számára a villamospályán lesz még biztosított a haladás. Fontos még tudni, hogy a felüljárón lévő járda továbbra is le lesz zárva. A gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe - tanácsolja a Budapest Közút.


A további részletekről IDE KATTINTVA a Ripost honlapján olvashatnak.

Comments


Hírek

bottom of page