top of page
  • rudolfbanyai

Taroltak a tehetséggondozott kick-boxosok: Raffael Mátyás és Salánki Barnabás bronzérmes lett a világkupán

Lassan beérik a Kecskeméti László által létrehozott tehetséggondozási program. A kick-box edzőhöz járó fiatalok a nemzetközi porondon is megállják helyüket. Két ifjú tehetség érmet szerzett a legutóbbi világkupán, előtte pedig a diákolimpián lett győztes az egyik mentorált.

A magyar kick-box világkupának komoly presztízse van a szakmában. A megmérettetésen összegyűlik a sportág apraja-nagyja a világ számos pontjáról.

Raffael Mátyás és Salánki Barnabás régóta tagjai Kecskeméti László csapatának. A kemény munka pedig beérett, ugyanis mindketten bronzérmesek lettek a versenyen a saját kategóriájukban.

Itt megkapják az esélyt a hátrányos helyzetű gyerekek is


Heroikus küzdelemben vettek részt a fiúk. Barna helyzetét egy sérülés is nehezítette, Raffael pedig szintén nagyon kemény bunyóval tudta megszerezni a bronzérmet – mondja a mentor program ötletgazdája. Kecskeméti László immár második éve működteti a tehetséggondozási programját, amelyben közel harminc gyerek vesz részt jelenleg.


A projekt lényege, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek – 4-től 18 éves korig – is megkapják az esélyt arra, hogy ebben a sportágban kiváló eredményeket érjenek el, éppen ezért ingyen vesznek részt az edzéseken.

– Ha versenyezni akarnak, akkor annak a feltételeit is előteremtem. Felszerelést, nevezést, mindent. Nekik csak részt kell venni az edzéseken ki kell hozni magukból a legjobb tudásukat – magyarázza Kecskeméti László, hozzátéve: a program sikerességét a mentoráltak jó szereplése is alátámasztja. A világkupán szerzett eredmények mellett más fényes sikert is arattak. Lakatos Tamás Kevin diákolimpiát nyert.


Egy program, ami túlmutat az edzéseken: a mindennapokban is segítik egymást a résztvevők


Kecskeméti László szeretné kibővíteni 40 fősre a mentorprogramot, amely nemcsak az edzésekről szól. – Az volt a vízióm, hogy ez majd túlmutat az edzőteremen. Ehhez tudnunk kell milyen közegben él a mentorált gyerek, milyen problémákkal küszködik a család, és ha lehet, akkor segítsük is egymást. A program keretében szerveztük meg a mentor-esteket is, amikor közismert és a maguk területén sikeres személyeket hívtunk meg, akiknek a történeteiből meríthettek inspirációt a gyerekek.  


Az ingyenességnek azonban van árnyoldala is – mondja Kecskeméti László, hozzátéve: vannak, akik visszaélnek a jóindulattal, ezért találniuk kell majd az egészséges egyensúlyt, valami hozzáadott értéket a résztvevők részéről is, hogy sikeres maradhasson a program.

Comments


Hírek

bottom of page