top of page
  • rudolfbanyai

Tarlós István: összeomolhat az új, sokpárti Fővárosi Közgyűlés

Nem lehet tudni, hogy mit hoz a Fővárosi Közgyűlés életébe a Tisza párt éppen ezért az is bekövetkezhet, hogy az új közgyűlés működésképtelen lesz és összeomlik – mondta Tarlós István a Metropolnak.

A volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely eléggé önállótlan. A mögötte álló DK-s kör írja neki a „kottát”, amely a kezdetektől nem akar együttműködni a kormánnyal, ami a város érdekeivel ellentétes, és a jövőben sem ígér sok jót. Jelenleg alig értelmezhető Budapesten a fejlődés, ami még Demszky Gábor idejében is nagyobb mértékű volt.


Tarlós István nem számított arra, hogy ilyen szoros lesz az eredmény a főpolgármester-választáson. - Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amíg 2019-ben – valószínű külföldi szálakat is ideértve – az ellenzék táborának mindenféle reményei voltak Karácsony Gergelyt illetően, addig az azóta eltelt öt évben olyan teljesítményt nyújtott a főpolgármester, hogy hiába liberális beállítottságú Budapesten a relatív többség, ezt a választást illett volna megnyerni vele szemben – mondta a korábbi főpolgármester.


Az új közgyűlés felállásával számos forgatókönyv létrejöhet, ám Karácsony Gergelynek minden eshetőség szerint fel kell kötnie a gatyáját. - Mint a becsukott könyv, nem kiszámítható a Tisza Párt, nem tudni, hogyan viselkedik majd a közgyűlésben. Van egy-két dolog, amit nehéz elképzelni, például azt, hogy a többségi erő létrehozása érdekében létrejöhet-e egy Fidesz–DK–LMP-együttműködés. További kérdés az is, hogy a Tisza meg akarja-e buktatni Karácsonyt egyáltalán – mondta a lapnak Tarlós, hozzátéve: az európai uniós áramlatokat ismerve, illetve miután Magyar nem túl hazafias módon kezdett el mozogni Brüsszelben, nem tartja valószínűnek, hogy arra biztatják kint, rántsa ki a szőnyeget Karácsony Gergely lába alól.


A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Comments


Hírek

bottom of page