top of page
  • rudolfbanyai

Sára Botond: Élhető Józsefvárost teremtünk!

A kerületi közlekedés észszerűsítése, az autósokat sújtó Pikó-sarc visszafizetése és hatmilliárdos lakáspályázati rendszer elindítása is szerepel Sára Botond programjában. Amennyiben a józsefvárosiak bizalmat szavaznak neki, a helyi vállalkozásoknak bérleti kedvezményekkel, kulturális téren pedig a kerületieknek ingyenes színházbelépőkkel és kultúrház-fejlesztéssel pezsdítené fel a Pikó András által szándékosan elhanyagolt területeket - áll a Hírnyolc hetilapban.

– Mindannyian látjuk, hogy Józsefváros megbetegedett, megbetegítette Pikó András és a baloldal szakértelmének és jóakaratának hiánya – emelte ki videójában Sára Botond, emlékeztetve, hogy Pikó András számára csak a hatalom megszerzése és Gyurcsány Ferencék nagypolitikai céljainak kiszolgálása a fontos, 2019-ben olyan ígéretekkel csapta be a jóhiszemű józsefvárosiakat, amiket később nem tartott meg.– Az első és legfontosabb feladataink lesznek: visszafizetjük a Pikó-sarcot, helyreállítjuk a régi, nyolcvan fős takarító brigádot, megkezdjük a hajléktalanügy rendezését és egyből megerősítjük a közterület-felügyeletet – ígéri a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki a mindennapi, égető problémák mellett a kerület 4 és fél év alatt lepusztított kulturális életét is rendbe tenné, a helyi gazdaságot pedig a vállalkozások ösztönzésével tervezi fellendíteni.


Kultúra: Új kultúrházakkal és ingyenes színházjegyekkel pezsdítenék fel az életet


Az elmúlt 4 és fél év nyomot hagyott a kerület kulturális életén is. Pikó András első döntései közt bezáratta a legendás Józsefvárosi Galériát és ellehetetlenítette a kerület egyik kulturális kincsét, a Józsefvárosi Cigányzenekart. Józsefváros egykor pezsgő kulturális életének újbóli fellendítése nem képzelhető el elegendő anyagi forrás nélkül, ezért Sára Botond programja szerint megduplázzák a kulturális támogatásokra fordított pénzeket. A tervek szerint a Józsefvárosi Galériát újra megnyitják színes programokkal, valamint közösségi kultúrházakat hoznak létre minden városrészben.- Józsefváros nagyszerű kulturális intézményeknek az otthona. Jogos elvárás, hogy ebből a kerületiek is profitáljanak. Ezért ingyenes belépőjegyeket fogunk biztosítani a kerületben működő kiemelt kulturális intézményekbe.


Az Erkel Színház, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Turay Ida Színház, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Füvészkert, a Természettudományi Múzeum és sok más értékes kerületi intézmény nyújtotta élmény minden józsefvárosi számára elérhető lesz – mondta el a polgármesterjelölt, aki erről már megkezdte a tárgyalásokat az intézményekkel. A szabadidős programok támogatása közt szerepel a Józsefvárosi Strand és Gyógyfürdő újranyitása is, amelynek az előkészített projektjét Pikó András 2019-ben fúrta meg.


Vállalkozások: Kedvezményes bérleti díjjal juthatnak üzlethelyiséghez a kerületiek


Sára Botond szerint a kerületben működő vállalkozások fejlődése az egyik alapköve Józsefváros felemelkedésének.- Azért fontos az önkormányzatnak a vállalkozások támogatása –amiből itt a kerületben több mint 5000 van–, mert ebből lesz az önkormányzatnak bevétele. A vállalkozásokat erősíteni, támogatni kell, hiszen ők adót fizetnek. Az adóbevételekből lesznek olyan közszolgáltatások ami jobb, minőségibb életet biztosít az itt élők számára. Ebből lehet finanszírozni olyan feladatokat, mint például a nagycsoportosoknak az úszásoktatása, vagy például az időseknek az ingyenes színházlátogatása – fejtette ki Facebook-videójában Sára Botond.

Az egyik fontos lépésként újranyitják a Pikóék által bezárt Vállalkozásfejlesztési Központot a Horánszky utcában, valamint kedvezményes üzlethelyiség bérbeadási programot indítanak a régóta helyben működő vállalkozásoknak.- Kerületünk igazi kincsei a sokszor generációkon átívelő történettel bíró családi vállalkozások. Számukra kedvezményes üzlethelyiségeket nyújtunk, hogy megélhetésük és működésük Józsefvárosban biztosítva legyen – jelentette ki a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, aki ígérete szerint megújítja és korszerűsíti a Józsefváros Kártyát, hogy a vásárlók a helyi vállalkozásokat részesítsék előnyben.


Visszafizetik a Pikó-sarcot, új lakástámogatási rendszer indul...


Sára Botond programjának egyik hangsúlyos eleme a kerületi közlekedés észszerűsítése, a parkolási gondok enyhítése és az, hogy visszafizeti a lakosoknak a köznyelv által csak „Pikó-sarcnak” nevezett, pénzbehajtásnak beillő éves parkolási díjat.

A Pikó András ígérete ellenére megfeneklett „bérlakásprogram” helyett, valódi megoldásként hatmilliárdos keretösszegű társasházi pályázatot indítanak, a torony- és panelházak felújítására is külön támogatás is lesz. Aki pedig úgy dönt, akár meg is veheti a lakását, amiben évtizedek óta él.Kifejezetten a családosok lakáshoz juttatásáért elindul egy új lakáspályázati és lakástámogatási rendszer. Ugyancsak a családosokat fogja segíteni a nyitvatartási időn túli gyermekfelügyelet, valamint az óvodákban újra lesznek védőnők, orvosok és nevelők, akiket a baloldal az elmúlt években hagyott elmenni. Ezen kívül fel fogják újítani azokat bölcsődéket és óvodákat, amit Pikó Andrásék elhanyagoltak. A szülők terheinek könnyítéséért megduplázzák a beiskolázási támogatást, hozzájárulnak a kötelező taneszközök megvásárlásához, valamint kibővítik az ösztöndíjrendszert, hogy a nehéz sorsú gyerekek is tudjanak tanulni. A családalapítás előtt állókat házasságkötési támogatással fogják segíteni.A rászoruló idősek számára megszervezik, hogy a bevásárlás és a meleg étel házhoz menjen, akinek pedig szüksége van rá, annak biztosítani fogják az orvoshoz történő eljutást, továbbá a nyugdíjasoknak ingyenes gyógyfürdő-belépőt és gyógymasszázst biztosítanak.

Comments


Hírek

bottom of page