top of page
  • rudolfbanyai

Sára Botond átvette a megbízólevelét a budapesti Városházán

A Fővárosi Közgyűlésben mandátumot szerzett képviselők egy csoportja átvette a megbízólevelét, így Sára Botond, Vitézy Dávid és Böröcz László is. Az új – október 1-étől hatályos – közgyűlést 32 képviselő és a főpolgármester alkotja majd.

A fővárosi képviselők választásának eredménye június 17-én emelkedett jogerőre. A fővárosi közgyűlésben mandátumot szerzett képviselőknek június 24-én adta át a megbízólevelet dr. Farkas János, a Fővárosi Választási Bizottság elnöke, aki sok sikert, erőt és kitartást kívánt.


A 32 bejutott képviselő közül azonban csak 18-an vették át a megbízólevelüket. Mások mellett jelen volt Sára Botond, Böröcz László és Tüttő Kata is. Az LMP listáján bejutott Vitézy Dávid szintén átvette a mandátumát, annak ellenére, hogy a főpolgármester-választás, amelyben jelölt volt még nem emelkedett jogerőre. Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is megtámadta az eredményt, előbbi a teljes voksolás megismétlését kérte a Kúriától, míg utóbbi csak két kerületben szavaztatna újra. Mint azt Vitézy Dávid a közösségi oldalán írta:   


Akármi is lesz a folyamatban lévő jogorvoslatok vége a főpolgármester-választáson, akár lesz új választás, akár nem, egy biztos: mi a Fővárosi Közgyűlés munkájában maximális konstruktivitással fogunk részt venni csak a budapestiek érdekeit szem előtt tartva.

Érdekesség, hogy sem Karácsony Gergely sem a Tisza Párt listáján bejutott Magyar Péter nem jelent meg a megbízólevelek átadásán. Utóbbi egyre inkább úgy tűnik az Európai Parlamentet választja, ahol szintén mandátumot szerzett.


A Fővárosi Közgyűlésben mandátumot szereztek:


Fidesz-KDNP — 10 képviselő

BÖJTHE PÉTER

BÖRÖCZ LÁSZLÓ

HAVASI ZOLTÁN

JANÓ-VEILANDICS FRANCISKA

RADICS BÉLA

SÁRA BOTOND

SINKOVICS KRISZTIÁN ÁDÁM

SZÉCSÉNYI DÁNIEL

SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA

VARGA ZSOLTNÉ SZALAI PIROSKA

 

TISZA — 10 képviselő

BARNA JUDIT ANNAMÁRIA

BOVIER GYÖRGY

BÖRÖCK-GÉMES SZILVIA

DR. GERZSENYI GABRIELLA

DR. KOLLÁR KINGA

DR. KULJA ANDRÁS

DR. ORDAS ESZTER

LAKOS ESZTER

MAGYAR PÉTER

PORCHER ÁRON SOMERVILLE

 

Párbeszéd-ZÖLDEK – DK – MSZP — 6 képviselő

BARABÁS RICHÁRD

BÉRES ANDRÁS

DÉRI TIBOR

KARÁCSONY GERGELY

SZANISZLÓ SÁNDOR

TÜTTŐ KATA

 

MKKP — 3 képviselő

BARANYI KRISZTINA

DÖME ZSUZSANNA

KOVÁCS GERGELY

 

Vitézy Dáviddal Budapestért – LMP-Zöldek — 3 képviselő

GÁL JÓZSEF

SZILÁGYI ANNA MARGIT

VITÉZY DÁVID

Kommentarer


Hírek

bottom of page