top of page
  • rudolfbanyai

Sára Botond: „Szeretnék minden józsefvárosi polgármestere lenni”

Józsefváros korábbi polgármestere illetve a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arra a legbüszkébb, hogy a kerületben élők nap mint nap elmondják neki: visszavárják Józsefvárosba. Sára Botond minden energiáját a józsefvárosiakra fordítja, ebben két lánya és felesége is támasza. Családját védi a nyilvánosságtól, de most kivételt tett olvasónkkal, bepillantást engedett magánéletébe, és a kerületet érintő, aktuális gondolataiba - áll a Hírnyolc hetilapban.


Sára Botond életében a sport mindig is fontos szerepet játszott. Mint azt viccesen mondta, az ő hivatásában valaki vagy iszik, vagy sportol.- Én a sportot választom, hogy a feszültséget levezessem. Kisgyerekkorom óta sportolok, a mindennapjaim része, szükségem van arra, hogy az energiáimat másra is felhasználjam, így ahogy régen, a mai napig is focizom. A bennem lévő küzdőszellem, a fair play és az eredményorientáltság valószínűleg ennek is köszönhető–mondta a politikus. Amikor Sára Botond volt a polgármester Józsefvárosban a többi között megújultak az intézmények, a közterületek és a 24 milliárdos költségvetésből –ez a jelenleg fele–, két és fél milliárd forintot adtak a társasházaknak, rend volt, tisztaság és a közbiztonságot a mostanival nem is lehet összehasonlítani.- A döntéseink helyesek voltak, jobb életkörülményeket teremtettek a józsefvárosiak számára, volt gazdája a kerületnek – mondta–. Azóta eltelt öt év és ahogy beszélgetek az emberekkel még inkább megerősödik bennem, hogy a városrészünket újra a fejlődés útjára kell állítani–hangsúlyozta Sára, aki szerint egy polgármesternek az alap feladata, hogy tartsa tisztán az utcát, szervezze meg a közbiztonságot, élhető körülményeket teremt a gyerekneveléshez is. –Érthetetlen számomra például, hogy miért állnak évek óta üresen azok a gyerekorvosi rendelők, amelyeket öt éve kialakítottunk.


"Én ebben hiszek"


Nem csak én sportolok, a feleségem magyar bajnok hétpróbázó volt, tehát ő is így nőtt fel, így mind a ketten jó példát mutattunk a gyerekeinknek. Így talán automatikus volt, hogy a sport világába menjen mindkettő. Szerintem manapság a gyerekeknél ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a szabadidejüket teljesen mással, akár káros dolgokkal is ki tudnák tölteni, amíg a szülők dolgoznak. Ezért is támogatok kifejezetten olyan alulról jövő jövő kezdeményezéseket, mint a Fradi-box, vagy akár a Sípos Mihály -féle Szelídek Tanodája, amelyek a szegényebb sorban vagy hátrányos helyzetben élő gyerekeket karolják fel, hiszen ők sokszorosan ki vannak téve a veszélyeknek, a sport által viszont közösségre találnak, illetve jó helyen vannak. Ráadásul a sport kitartásra nevel, tehát később majd a munkahelyükön, az életben is meg fogják állni a helyüket. Én ebben hiszek – mondta Józsefváros korábbi polgármestere, illetve a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.


A lányai büszkék rá


Sára Botond két lány boldog édesapja, akiket azonban nem akar bevonni a közéletbe.- A lányaim nőnek, és ahogy nőnek, van véleményük is. Hanga15, Dalma 13 éves. Megállapodtunk a feleségemmel, hogy a gyerekeimet sosem vonom be a közéletbe. Nem könnyű feladat nekik azzal együtt élni, hogy az apjuk ismert, de természetesen elfogadják, és büszkék rám. Most abban a korban vannak –főként a nagyobbik–, hogy azzal foglalkozzanak, mit csináljanak nagykorukban, milyen pályára menjenek. Hanga életében jelenleg a sport a legfontosabb, a Vasasban első osztályban röplabdázik, többszörös magyar bajnok. Miután ezeket a sikereket önerőből érte el, azt is tanácsoljuk neki mikor kéri a véleményünket, hogy erre érdemes lehet építeni a jövőjét – avatott be a családi titkokba.


Ilyennek látja Józsefvárost


–A korábbi fideszes városvezetés idején, nem féltek az emberek az utcán esténként, most pedig félnek és azt kérik, hogy újra erősítsük meg a közbiztonsági szervek jelenlétét. Olyan döntés pedig eszünkbe sem jutott, hogy az itt élő 25 ezer autó tulajdonosait büntessük. A mostani Pikó-féle vezetés úgy változtatta meg a közlekedési rendet, hogy alig találnak haza az emberek. Aztán, ha ez sikerül, újabb fél óra, mire parkolóhelyet találnak, hiszen csökkent a várakozóhelyek száma, és ezért még fizetniük is kell a józsefvárosiaknak. Az emberek azt mondják: nem tudják, mivel érdemelték meg azt az állapotot, ami most van és azt kérik, hogy segítsek.


Azt érzem, hogy töretlen a támogatottságom. Amennyiben megkapom a bizalmat, azokat a programokat is meg fogom valósítani, amelyeket Pikó Andrásék megígértek, de nem váltották valóra, hiszen annak idején azokra a javaslatokra szavaztak az itt élők. Mert mindenki számára szeretnék várost építeni, szimpátiától függetlenül – hangsúlyozta.


„Mindig a megoldásra törekszem”


- Amit mi a programunkban megígértünk, azt betartottuk, és ettől voltunk hitelesek. Ehhez kell közigazgatási ismeret, mert egy városvezetőnek tudnia kell, hogy egy adott problémát meg tud-e oldani a helyi közigazgatási rendszeren belül vagy el kell-e hozzá menni a fővárosba, vagy kormányzati szinthez szükséges e fordulnia. Ez szerintem a mostani városvezetésnél nincs meg, ezért csak felelőtlenül ígérgettek és azzal szembesültek, hogy nem tudják betartani azokat. Emiatt a választók úgy érzik, becsapták őket. Június 9-én az itt élők eldöntik, hogy az életük ebben az öt évben rosszabb volt-e, mint az előző négy vagy öt évben. Eldöntik majd, hogy szeretnének-e tiszta környezetben, ellátatlan hajléktalanoktól mentes városban élni, fontos-e nekik, hogy a gyerekeiket le tudják-e engedni este az utcára, akarják-e, hogy egyről a kettőre jussanak. Szimpatikus e számukra, hogy Pikó András polgármester az állami segítséget támadásként veszi, és saját önös politikai érdeki okán elutasítja azt. Úgy, hogy közben hazudik a józsefvárosiaknak emiatt. Vagy ezzel szemben olyan polgármestert akarnak, aki ezeket a lehetőségeket az itt élők javára fordítja, hogy megkönnyítse mindennapi életüket. Én személy szerint azt ígérhetem, hogy mindig a megoldásra törekszem majd, minden tudásomat arra használtam fel korábban is, hogy az itt élők problémáját megoldjam – hangsúlyozta Sára Botond.

 

댓글


Hírek

bottom of page