top of page
  • rudolfbanyai

Sára Botond korábbi munkatársát és családját bosszúból kilakoltatja a polgármester

Nem halmozott fel milliós tartozást, nem drogos önkényes lakásfoglaló, áramot sem lop, mégis kilakoltatja Pikó Kecskeméti Lászlót, a Fidesz színeiben mandátumot nyert önkormányzati képviselőt és családját, 6 hónapos kislányukkal. Kecskeméti egyetlen bűne, hogy korábban Sára Botond polgármestersége alatt vagyongazdálkodási igazgató volt, amely „bűnlajstrom” most eggyel nőtt, mert Kecskeméti legyőzte Pikó emberét a választáson. Emiatt viszont nemcsak őt, hanem feleségét és féléves kislányát is utcára teszi a magát szolidárisnak és emberségesnek tartó polgármester.

Kecskeméti László a napokban kapta kézhez a karhatalmas kilakoltatási végzést, ami azt jelenti, hogy a végrehajtó bármikor megjelenhet a rendőröket, hogy utcára tegye őt és családját. A polgármester szolidaritása nagyon úgy tűnik, hogy csak egy jól felépített álca.


6 hónapos kisgyereket is utcára tenne Pikó


– A végzést a feleségem vette át. Mindenki el tudja képzelni milyen érzés lehetett elolvasni, hogy utcára tesznek minket a 6 hónapos kislányunkkal – mondja a Hír8 extrának Kecskeméti László, aki rendesen fizeti a bérleti díjat, karbantartja, sőt saját pénzen felújította is az önkormányzati bérleményét, köztiszteletben álló állampolgára Józsefvárosnak, most mégis a drogos önkényes lakásfoglalók, az áramlopók, és a milliós tartozást felhalmozók szintjén kezeli Pikó az ügyét.

Az esete még öt évvel korábbra nyúlik vissza, mikor az önkormányzati választások miatt kényszerből állást váltott és kérelmezte, hogy maradhasson a közszolgálati bérleményben, amelyet még 2016-ban nyert pályázaton. Ezt az eljárást korábban a megfelelő bizottság minden olyan esetben jóváhagyta, amikor a bérlőnek nem volt tartozása, ám ezúttal Pikó egyszemélyben döntötte el, hogy Kecskemétinek mennie kell. Azóta azonban családot alapított, megházasodott és kisgyermeke született, így egy boldog családi életet tesz éppen tönkre a polgármester.

Legyőzte Pikó emberét, ezért jön a politikai leszámolás a polgármester részéről


A kampányban is folyamatosan ezzel az üggyel támadta Pikó Kecskeméti Lászlót, aki a Fidesz színeiben indult.

– Arról beszélt, hogy elveszem a rászorulóktól a lakást, ami nem igaz, hiszen jelen pillanatban is több mint 800 üres lakása van az önkormányzatnak. Emellett azt is mondta, hogy már döntött a bíróság és nincs lehetőség az ügyemet rendezni, holott egyetlen tollvonással tulajdonosi joggyakorlóként jogcímesíthetne minket bármikor. Csak én ellenség vagyok számára, mert korábban Sára Botond munkatársa voltam, és legyőztem az emberét a választáson – mondja a mandátumot szerzett önkormányzati képviselő, aki civilben a helyi polgárőrséget is létrehozta.   

Kecskeméti szerint, a jövőben a legfontosabb feladata az lesz képviselőként, hogy olyan garanciákat építtessen be a képviselő-testülettel a helyi jogszabályokba, hogy ilyen visszaélésre ne legyen lehetősége a mindenkori hatalomnak.


Pikó kimutatta a foga fehérjét


Kecskeméti Lászlót sokan megkeresik, akikkel szintén elbánt a polgármester. – Az emberek látják, mit művelt velünk Pikó és a saját történetükre ismernek benne – magyarázza, hozzátéve, már akkor is megmutatta a polgármester a valódi arcát, ahogyan a saját alpolgármestereivel és politikai szövetségeseivel bánt ebben a ciklusban, de a leggyomorforgatóbb a mi ügyünkön kívül az, ahogyan Veres Gábor arcába nevetett, mikor a szocialista képviselő éppen a haldokló édesanyjával folytatott telefonbeszélgetéséről beszélt, mint a képviselő-testületi üléstől való távolmaradásának indoka, amelyet Pikó kegyetlenül, saját politikai céljaira használt fel.




コメント


Hírek

bottom of page