top of page
  • rudolfbanyai

Szétdobált tűk, véres papírzsebkendők a lépcsőházban – ezzel szembesülnek egy Szigony utcai panelház lakói

Elképesztő állapotok között kell élniük annak a Szigony utcai panelháznak a lakói, amelynek lépcsőházába drogosok költöztek be – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint még a korábbi fideszes vezetés alatt a VIII. kerületi önkormányzat hozott a lakók védelmében egy rendeletet, amely kimondta, hogy tilos lépcsőházakban és autókban életvitel szerint tartózkodni. Ezt a rendeletet Pikó András baloldali polgármester ciklusa elején azonnal megszüntette, ezzel megágyazott a mostanra kialakult súlyos droghelyzetnek.


Kecskeméti László, a Fidesz képviselőjelöltje közösségi oldalán reagált a lakossági felvételekre, és azt írta: a társasház nem hotel, és pláne nem kupleráj, hanem emberek otthona. Szól programunkban a megállapítás… amely talán soha nem volt annyira aktuális, mint napjainkban. – Pontosan ez az a jelenség, amely ellen a zéró tolerancia elve szerint fogunk fellépni. Szigorítani fogjuk a közösségi terek használatának rendjét, valamint a társasházak és lakásszövetkezetek közös használatú tereit elfoglaló személyek elleni fellépést, és vasszigorral érvényt is fogunk szerezni ezeknek a szabályoknak – közölte a képviselőjelölt.


Az áldatlan állapot a teljes kerületről elmondható: berúgott kapuk, rendetlenség és szemét fogadja a józsefvárosiakat a megszokott rendezett életük helyett. Több kerületi lépcsőházban már életvitelszerűen élnek hajléktalanok és drogosok. A lakók tehetetlenek, ugyanis a fentebb említett rendelet hiányában a helyi rendészek elfordítják a fejüket, és lesöprik a felelősséget. Több helyi lakó lapunknak elmondta: hiába értesítik a helyi rendészeket, azt a választ kapják, hogy „nem az ő hatáskörük”.


További képek és a teljes cikk itt olvasható.

Yorumlar


Hírek

bottom of page