top of page
  • rudolfbanyai

Szélsőségeseket engedtek be Pikóék önkormányzati intézménybe, verekedés lett a vége

A Fáklya közösség Forradalmi Kommunista Internacionalé megalakulása című rendezvényének adtak helyet Pikóék az önkormányzati fenntartású Kesztyűgyár Közösségi Házban, ahol verekedés tört ki. Pikó András regnálása óta egyre nagyobb teret nyer a szélsőbaloldal Józsefvárosban, ami egyenes út az anarchia felé.

Ahogyan arról elsőként a Hírnyolc beszámolt hétfőn délután egy csapat kapucnis férfi berontott a Kesztyűgyár Közösségi Házba, ahol rátámadtak egy rendezvény résztvevőire. Az épületben gyerekek is tartózkodtak, akik bezárkóztak egy másik szobába mivel megrettentek az erőszakos csetepatétól.


Mint utólag kiderült, a rendezvény a szélsőbaloldali Fáklya közösség Forradalmi Kommunista Internacionalé megalakulását közvetítő rendezvénye volt, amit szélsőjobboldaliak vehettek célba. A baloldali médiumok természetesen azonnal az áldozatszerepet nagyította fel, holott az eset felelőssége egyértelműen Pikó Andráséké, aki nemcsak teret enged a szélsőségeseknek, hanem az erőszakos antifa-szimpatizáns Szikra mozgalmat szövetségesévé léptette elő, beemelve őket a város vezetésébe. A szélsőbaloldali szervezet egyik tagja immár a képviselő-testületbe is bekerült.  


Ki gondolta volna, hogy a rendszerváltást követően mindössze harminc évvel visszakúszik a kommunizmus a közéletbe, amit Pikóék ahelyett, hogy kizavarnának a kerületből, tárt kapukkal fogadnak. Ennek egyik első lépése volt Jámbor András Szikra mozgalmának megerősítése, amely Józsefvárosra immár bázisként tekint, és a mindenféle szélsőséges szervezetek megjelenése és térnyerése is a kerületben. Ilyen a szélsőbaloldali Fáklya közösség is.


 A történelmi tapasztalatok arra intenek, hogy ne engedjük megerősödni az anarchiában érdekelt szervezeteket, ám Pikóéknak úgy tűnik mégis ez a terve. Józsefvárosba vonzzák a kommunista ideológiát bálványozó szervezeteket, amelyeket a zűrzavar éltet. Erre utalhat a kerületi közbiztonság és köztisztaság rendszerszintű elhanyagolása is, amely elsőszámú problémává vált a kerületiek szemében.  

Comentarios


Hírek

bottom of page