top of page
  • vsomorjai

Száz plakátot tett tönkre a Pikóék által felhergelt férfi

A Szikrás antifákkal kiegészült Pikó-csapat hergelésének eredménye nem is lehetett más, mint a rombolás. Nincs más magyarázat arra, hogy miért tett tönkre mintegy száz fideszes választási plakátot egy férfi Józsefvárosban. Utol is érte a törvény keze, a rongálót elfogták a rendőrök.

Már a kampány első óráiban, amikor kikerültek az első fideszes plakátok, elkezdték azokat tönkre tenni a baloldali aktivisták.  „Pikó András agresszív közössége tucatnyi plakátunkat megsemmisített, szétvágták a Százados negyedben” – írta Weisz Gábor képviselőjelölt a közösségi oldalán.


Az eset nem marat elszigetelten, hamarosan az egész kerületben elterjedt a jelenség.  Kaiser Edvin és Kecskeméti László feljelentést tettek az ügyben a rendőrségen és hamarosan kézre is került a tettes. A Pikóék által felhergelt férfi tapétavágó késsel esett neki a fideszes plakátoknak.



Április 29-én is ezzel foglalatoskodott, amikor tetten érték a rendőrök – derült ki a police.hu oldalról. Az 56 éves T. Zoltán mintegy száz plakátot tépett le, firkált össze vagy vágott szét Józsefvárosban, amivel 335 ezer forint kárt okozott. A férfit rongálás vétség megalapozott gyanújával hallgatták ki, ő az ellene szóló bizonyítékok dacára tagadta a bűncselekmények elkövetését - áll a rendőrségi közleményben.


Míg a baloldal a rombolásban hisz, addig Kecskeméti László fideszes képviselőjelölt saját kezével helyezte vissza az egyik hanyag rögzítés miatt leesett Pikó-plakátot.



Comments


Hírek

bottom of page