top of page
  • vsomorjai

Szocialista képviselő Pikónak: "Ön hazudik, ahogy végig hazudott a kampányban"

Egymás torkának ugrott a baloldal a június 3-ai képviselő-testületi ülésen. „Undorító ember maga… Ön hazudik, ahogy végig hazudott a kampányban” – vetette Pikó András szemére Veres Gábor, aki szerint a polgármester politikai támadást intézett ellene, miután a szocialista képviselő a beteg édesanyjával való telefonbeszélgetés miatt lemaradt egy szavazásról.


Ismét áll a bál a kerületi baloldalon. Pikó András politikai céljaira használta fel azt, hogy Veres Gábor egy telefonhívás miatt nem szavazott a részvételi költségvetésről, ami így néhány nappal később került elfogadásra.


A szocialista képviselő állítása szerint mindenki tudta, hogy beteg édesanyját hívja, a baloldali polgármester mégis úgy állította be az esetet, mintha Veres érdekből, gáncsoskodás miatt nem szavazott volna. 


„Amikor engem azzal vádolt meg, hogy én nem akartam megszavazni a részvételi költségvetést, akkor a válságos állapotban lévő édesanyámat - aki egy kórházban haldoklott - hívtam fel telefonon. Undorító ember maga… és ezt tudta az összes ember, aki itt ül mellettem, de mégis - a legaljasabb módon - arra használta fel, hogy engem és társaimat politikailag támadjon. Szégyellje magát, és bármit mondhat nekem, hogy bárki is állította, hogy két nappal azelőtt már tudta, hogyan fogunk szavazni, az hazudik. Ön is hazudik, ahogy végig hazudott a kampányban” – fakadt ki Veres Gábor az online is követhető képviselő-testületi ülésen. 


Veres mondatai alatt Pikó végig vigyorgott, ami csak még tovább korbácsolta az indulatokat. 


„Ez a passzív-agresszív mosoly, amit az arcán látok, a legborzasztóbb dolog, ami emberi tulajdonság lehet az életben” – tette hozzá Veres Gábor, aki szerit Pikónak bocsánatot kellene kérnie tőle is és a Józsefváros Jövőjéért frakciótól, valamint mindenkitől, akit ebben a kampányban, és öt éves regnálása alatt megalázott. 


"Az alpolgármester asszonytól, akit egzisztenciálisan fenyegetett, rágalmazott, de még Erőss Gábor alpolgármestertől is" – sorolta Veres, hozzátéve, hogy utóbbi egy hangfelvételen tálalt ki Pikóról, most meg a kampányban kiállnak és együtt teszik magukat széppé, ám ez – szerinte egy hamis álarc, „ugyanolyan máz, mint amit eddig viselt. Szégyellje magát, a leggusztustalanabb, amit művel” – fakadt ki Veres Gábor.  


Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint már eddig is látszott, most azonban be is bizonyosodott, és számára is nyilvánvaló lett Pikó agressziója és embertelensége. A fideszes képviselők kérdőre vonták Erőss Gábor alpolgármestert, hogy fenntartja-e a Pikóról alkotott véleményét, miszerint csapnivaló városvezető, akinek a civilség csupán egy álca, és valójában Gyurcsány Ferenc irányítása alatt áll. Erőss – Pikó utasítására – azzal bújt ki a konfrontáció alól, hogy majd 27 nap múlva írásban küldi meg a válaszait.

Comentários


Hírek

bottom of page