top of page
  • vsomorjai

Szinte semmi sem valósult meg Pikó András korábbi ígéreteiből

Pikó András teljesíthetetlen ígéretek hadát írta bele 2019-es programjába, amelyeket aztán – nem meglepő módon – nem teljesített. Huszonötezer négyzetméter új zöldfelület, ezernyi felújított bérlakás, jobb közbiztonság és köztisztaság – hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki azok közül, amelyek nem teljesültek. Pikó András becsapta a józsefvárosiakat. 


Pikó András maga sem bízhatott abban öt évvel ezelőtt, hogy valaha is polgármester lesz, és ez meglátszik az akkori programján is, amelybe nagykanállal mérte a teljesíthetetlen ígéreteket. 


Azt állította, ha ő lesz a polgármester, tisztábbak lesznek az utcák, ami finoman szólva sem teljesült. A kerületben élők arra panaszkodnak, hogy koszosabbak az utcák, mint valaha. Ebben benne lehet az is, hogy Karácsony Gergellyel egyetértésben leszereltettek mintegy háromszáz kukát Józsefvárosban, holott az ígéretek éppen új kukák felszereléséről szóltak még a kampányban. Pikó tehát becsapta a józsefvárosiakat.


Azt is ígérte, hogy 1100 önkormányzati bérlakást fog a rászorulóknak kiadni, ami márt csak azért is teljesíthetetlen volt, mert a kerület nem rendelkezett ennyi bérlakással már akkor sem. Vállalta azt is, hogy ezeket az ingatlanokat felújítja. Jelenleg a saját bevallása szerint is mintegy 35 bérlakás van felújítva, viszont szerinte folyamatban van további 165 megújítása. Ez még mindig a töredéke annak, amit vállalt, arról nem is beszélve, hogy ami számára felújítás, az a bérlőknek rémálom. Vizes, dohos, patkányokkal teli bérlakásokba költöztet józsefvárosiakat, akiket ezzel a programpontjával is becsapott.  


Azt is ígérte, hogy biztonságosabb lesz a kerület. Talán ez az a programpontja, amellyel a leginkább becsapta a kerületieket. Józsefváros Pikó regnálása alatt visszatért a gettósodás útjára. Drogosok randalíroznak az utcákon, hajléktalanok lepik el a köztereket, az emberek nem érzik magukat biztonságban. Ezen állapotok kialakulásában pedig vastagon benne van Pikó is, hiszen a rendőrség támogatása már nem fontos számára, a közterület-felügyeletet elmulasztotta megerősíteni, és rendvédelmi rendeleteket is megszüntetett. 


Az egyik legnagyobb hazugsága viszont az volt, hogy évente 5000 négyzetméternyi új zöldfelületet hoz létre, ami azt jelenti, hogy mostanra három és fél focipályányi új zöldfelületnek, azaz egy kisebb erdőnek kellett volna kisarjadnia Józsefvárosban, azonban mielőtt ezt bárki keresni kezdené, eláruljuk, hogy ez az ígérete sem teljesült. Helyette sittes konténerekben elhelyeztek pár cserjét több millió forintért, és ezzel letudták a zöldítést. Pikó tehát ebben is becsapta a józsefvárosiakat.


Öt éve Pikó András azt is vállalta, hogy megszünteti a közlekedési káoszt. Ezt nemhogy nem teljesítette, hanem rátett egy lapáttal. Az autósokat megsarcolta, azzal a jelszóval, hogy több lesz a parkolóhely, ha fizetni kell az éves parkolási engedélyért. Eközben felszámolt többszáz parkolóhelyet, és kollégáival olyan forgalmi rendet alakítottak ki, amelytől csak kilométeres dugók, nagyobb légszennyezettség keletkezett. Ezzel is becsapta a kerület lakóit.


2019-ben azt is mondta Pikó, hogy a kultúra kerületévé teszi Józsefvárost. Ezzel szemben leépítette a Józsefvárosi Cigányzenekart, bezáratta a Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot, elvonta a szépkorúaktól az ingyenes, illetve a kerületi lakosoktól a kedvezményes színházbelépési lehetőségeket. Majd mindezt azzal koronázta meg, hogy a Muzsikus Cigányok Parkjába, a roma muzsikus legendák emlékműve mellé bűzölgő mobilbudit rakatott. Elmondható tehát, hogy a kultúra területén – és gyakorlatilag minden területen – becsapta a józsefvárosiakat. 

Comments


Hírek

bottom of page