top of page
  • rudolfbanyai

Szentkirályi: Ha Karácsony Gergely marad, maradnak a dugók, a közlekedési káosz és a magas légszennyezettség is

A rakpart a helyszíne Karácsony Gergelyék újabb őrült ötletének – kezdte Szentkirályi Alexandra a helyszínen tartott sajtótájékoztatóját, amelyen arról beszélt, kiszivárgott a Karácsony terve, miszerint elzárná az autók elől a pesti rakpart egy jelentős szakaszát.


A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint az autókitiltási botrány eddig is borzolta a budapestiek kedélyeit. Emlékeztetett: korábban attól volt hangos a sajtó, hogy Karácsony egyik embere, egy volt MSZP-s árnyékminiszter arról beszélt, hogy a 10 évnél idősebb autókat kitiltanák Budapestről. Ezt előbb Karácsony letagadta, majd miután előkerült egy videófelvétel, amin ezt a tervet maga a főpolgármester erősíti meg – tette hozzá.  

Ha ez nem lett volna elég, egy további elemmel tetőznék, ez pedig a rakpart lezárása lenne - mondta Szentkirályi, hozzátéve:

Ne a rakpartot zárjuk le, hanem a Gyurcsány-korszakot Budapesten.

Mint fogalmazott, a budapestieknek egy olyan főpolgármesterre van szükségük, aki Budapest ügyeivel foglalkozik, nem pedig Gyurcsány Ferenc kéréseinek teljesítésével.

Kifejtette: a rakpart lezárásának terve sunyi módon derült ki. Napvilágra került egy terv, ami Budapest 2030-as közúthálózatát jelöli, amiből kiderül, hogy a rakpart Lánchíd és Szabadsághíd közötti részét teljesen autómentesen képzelik el Karácsonék, semmilyen megoldást nem kínálva arra, hogy az autóforgalom hova fog menni.

Nem hétvégi lezárásról van szó, hanem a hét minden napján folyamatosan le lesz zárva a rakpart

– hangsúlyozta.


Szentkirályi úgy folytatta: ezt egy előterjesztés sokadik mellékleteként már tavaly megszavaztatták a baloldali többségű közgyűléssel, tehát ha Karácsony marad, akkor maradnak a dugók, a közlekedési káosz, a növekvő légszennyezettség, valamint itt marad Gyurcsány Ferenc és az emberei. 

A rakpartot óránként 2400 autós használja, ezeknek 60 százaléka átmenőforgalom. Ha ezek a rakpart helyett bemennek a sűrűn lakott belvárosba, elképzelhetetlen mit okoz majd a főváros egyébként is túltelített közlekedésében – világított rá a főpolgármester-jelölt.  

Szerinte, ahelyett, hogy Karácsonyék közlekedési fejlesztéseket hajtottak volna végre – úgy mint a P+R parkolók megépítése, kötöttpályás fejlesztések – lezárnának és tiltanának és drágítanák az autós közlekedést, ami felháborító.

A budapestieknek nem erre van szüksége, hanem arra, hogy valaki ezt a közlekedési káoszt egyszer és mindenkorra felszámolja, és ne a budapestieket sarcolja meg, mert nem tudja elvégezni a munkáját – emelte ki, hozzátéve: ő arra a feladatra készül, hogy megoldja azt a problémahalmazt, amit Karácsony Gergely az elmúlt években itthagyott a kártékony munkája során.



Comments


Hírek

bottom of page