top of page
  • rudolfbanyai

Soós György: Szeretném, ha Józsefváros újra dinamikusan fejlődő kerület lenne!

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Józsefvárosban nőtt fel és azóta is itt él. Sára Botond polgármesterjelölttel karöltve már eddig is nagyon sokat tett azért, hogy a kerület fejlődjön és az elkövetkezendő ciklusban is ezt szeretné folytatni - olvasható a Hírnyolc hetilapban.


- 2019-től képviselőként rengeteg projektben vettem részt, többek között a Corvin sétány fejlesztésében és megépítésében – mondta Soós György. – Abban az időszakban szárnyalt a kerület, a bérlők kedvezményesen, a lakások árának 30 százalékáért vehették meg az ingatlant, amelyben addig is éltek. Ezt így tartottuk korrektnek, ha már annyi éven keresztül fizették a bérleti díjat. Pikó András nem így gondolta, mert ezt megszüntette és az elmúlt években 85 százalékot kellett fizetnie annak, aki igényt tartott a lakásra. Az új ciklusban egy nagyszabású bérlakásprogramot tervezünk, 150 új bérlakást alakítunk ki. A Magdolna negyedben most is legalább nyolcvan lakás áll üresen, le vannak zárva, ami megengedhetetlen. A meglévő házak is borzalmas állapotban vannak, ezért újra kiírunk majd társasházi pályázatokat, többek között liftek létesítésére vagy akár az alap vezetékek cseréjére.


Kizárólagos parkolóhelyeket tervezünk 0-24 órában


György elmondta, felháborítónak tartja azt is, hogy a parkolással ilyen mértékben megsarcolják a józsefvárosi autósokat, ahogy a megváltozott forgalmi rendet is nem másnak, mint autósüldözésnek tartja.- Nem elég, hogy fizetniük kell azért, hogy a saját otthonukhoz közel tudjanak parkolni az itt élők, de ezért nem kapnak semmit cserébe – mondta.


– Ez még nem jelenti azt, hogy van egy állandó parkolóhelyük a házuk előtt, sőt gyakran hosszú időn keresztül kell körözgetniük, amíg néha akár sokszáz méterrel vagy utcákkal arrébb végre megtudnak állni. Hogy ez a helyzet megszűnjön, kizárólagos parkolóhelyeket jelölünk ki 0-24 órában az itt lakóknak.


Józsefvárosban felnőni, egyéniséget ad


A képviselőjelöltnek nagyon sok barátja lakik a kerületben, akikkel a mai napig összejárnak, sőt sportolni is szoktak együtt. György itt töltötte a gyerekkorát és a fiatalkorát is, így nagyon sok emléke kötődik Józsefvároshoz:- Én még emlékszem a klasszikus józsefvárosi hangulatra, a József utcában a kocsisorra, vagy arra is, amikor leégett a Rákóczi tér. 2010 után egy fejlődő, biztonságos kerület alakult ki, pont ezért tölt el szomorúsággal, hogy ennyire megtorpant a fejlődés az elmúlt öt évben és szeretnék mindent megtenni, hogy a jövőben ne így legyen. Jó lenne, ha egyre többen költöznének ide és nem elköltöznének. Sajnos egyre többen gondolják úgy, hogy ilyen körülmények között nem itt akarják felnevelni a gyerekeiket.


Az emberek mérgesek, rendet akarnak


Soós György sokakkal beszélget és azt tapasztalja, hogy az emberek nagyon mérgesek.- Minden nap beszélek olyanokkal, akik fel vannak háborodva a dugók, a légszennyezés, a parkolás miatt – mondta. – P+R parkolók kialakítására van szükség a fővárosban, ezt a közlekedési káoszt azonnal meg kell szüntetni és mi ezt is fogjuk tenni a választások után. Ugyanekkora problémának látják a közbiztonságot, hiszen elárasztották az utcákat és a kapualjakat a drogosok és hajléktalanok. Pikó Andrásék a hajléktalanszállókat támogatják, de ezzel nem oldják meg sem a hajléktalanhelyzetet, sem pedig a szegény emberek életét. Mi a Lélekprogram kibővítését ígérjük, ezzel a saját kerületünkben élő hajléktalanoknak biztosítunk szállást és munkát. Sokkal több közterületfelügyelőre van szükség, a polgárőrség visszaállítására és egy sokkal fokozottabb rendőri jelenlétre. Azaz arra, hogy Józsefváros végre egy élhető és dinamikusan fejlődő kerület legyen, ahol a vezetőknek az itt élők fontosak és nem más egyéni érdekeket tartanak szem előtt.

Comments


Hírek

bottom of page