top of page
  • vsomorjai

Saját polgármesterjelöltet is indíthat a józsefvárosi MSZP

Lehet, hogy Pikó András józsefvárosi polgármester eltaktikázta magát, amikor az MSZP-s képviselők önkormányzati helyeit új arcoknak ígérte oda. A szocialisták helyi elnöke a Mandinernek elmondta: már megvannak a jelöltjeik a külön induláshoz és hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutathatják őket.



Felkészültünk arra, hogy minden körzetben külön indulunk, megvannak a jelöltjeink, megvan a polgármesterjelöltünk

– nyilatkozta a Mandinernek Veres Gábor, a józsefvárosi MSZP elnöke.


Korábban már kiderült: Pikó András nyolcadik kerületi polgármester elhatározta, hogy megakadályozza a szocialista egyéni választókerületi képviselők újraindulását a baloldali összefogásban a közelgő önkormányzati választáson.


Az Index úgy értesült, kampányában Pikó jelentős mértékben támaszkodna a Szikra Mozgalomra és a C8 civil szervezetre is, ezért egyes körzeteket nekik ígért.


Mi indokolja azt, hogy három inkumbens képviselőjelöltet lecserélünk vadonatújakra, olyanokra, akiket nem ismernek a választók, akiket most kellene bevezetni, gyakorlatilag hatvan nap alatt a köztudatba?

– bosszankodott Pikó húzásán Veres Gábor a Mandinernek nyilatkozva.


A józsefvárosi szocialisták elnöke az atv.hu-nak szerdán azt nyilatkozta, Pikóék egy helyet szántak az MSZP-nek a listán, amennyiben a szocialisták elfogadják az új helyzetet. A polgármester április 10-éig adott határidőt nekik, hogy eldöntsék, áll-e az alku; ha nem, akkor a helyüket más kapja meg.


Veres a határidő lejárta után, csütörtökön arról tájékoztatta a Mandinert, hogy nem reagáltak az ajánlatra, tehát nem fogadták el.


A józsefvárosi szocialisták elnöke hangsúlyozta: ők a legvégső pillanatig, azaz április 20-áig, a jelöltállítás határidejéig bíznak abban, hogy együtt tudnak indulni a többiekkel. Ám azt is megjegyezte, ha Pikóék nem keresik meg őket egy számukra is elfogadható ajánlattal, akkor hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutathatják választókerületi jelöltjeiket.


Veres szerint már csak azért is jó okuk van a külön indulásra, mert azzal számolnak, hogy ha indítanak polgármesterjelöltet és 12 körzetben képviselőjelöltet, akkor szinte kizárt, hogy az MSZP azt az egy kompenzációs listás helyet ne szerezné meg Pikóék nélkül is.



Comments


Hírek

bottom of page