top of page
  • vsomorjai

Romokban a közbiztonság Pikó Józsefvárosában

Míg Pikó Andrást – úgy tűnik – hidegen hagyja a kerület közbiztonságának alakulása, a rendőrség a lehetőségeihez mérten teszi a dolgát. A napokban egy marokkói állampolgárságú drogdílert csíptek fülön. A polgármester eközben azzal van elfoglalva, hogy külföldi szavazatok segítségével őrizze meg hatalmát. 


Miután Pikó a józsefvárosiak előtt leszerepelt, az ideiglenes lakcímmel rendelkezőket és a külföldieket vette célba, hogy segítségükkel további öt évig ülhessen a kerületi bársonyszékben.


Pikó legnagyobb bűnei között a közbiztonság leépülését, a koszos, szemetes utcákat, a közlekedési káoszt, és a lakóközösségek magára hagyását hánytorgatják fel az itt élők, ezért is mondják egyre többször olyanok is, akik '19-ben Pikóra szavaztak, hogy inkább visszatérnének a rendpárti vezetéshez.


Nem is csoda, hiszen


a polgárőrség elűzése, a rendvédelmi rendeletek megszüntetése, illetve a közterület-felügyelet és a rendőrség támogatásának hiánya arcul csapta a kerületieket. 

Eközben a rendőrség teszi a dolgát. A józsefvárosi rendőrök június 3-án egy marokkói állampolgárságú férfit fogtak el, aki a gyanú szerint a kerületben kábítószerrel kereskedett. Mint kiderült, a 45 éves díler több álnevet is használ, és ezekhez hamisított okmányokat is készíttetett – tudtuk meg a kerületi rendőröktől. A férfi egy benzinkúton bukott le, miután hamisított olasz okmányokkal próbálta meg igazolni magát. A házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, mérleget, őrlőt és több, hamisított vezetői engedélyt, személyi igazolványt, adóigazolványt, tb-kártyát és útlevelet is lefoglaltak a rendőrök. Utóbbiak azért kellettek neki, mert – mint kiderült – a bíróság korábban véglegesen kitiltotta őt Magyarország területéről.

Comments


Hírek

bottom of page