top of page
  • vsomorjai

Rengeteg a balhé a fővárosi tömegközlekedésben

Semmi eredménye Karácsony Gergely alkalmi razziájának. A főpolgármester nem akar nonstop BKK-rendészetet, mert csak a látszatintézkedéseket szereti, a megoldásokat nem, az alkalmi budapesti járatellenőrzés csak porhintés - írja a Metropol.

Karácsony Gergely a napokban Facebook-posztban így büszkélkedett: „Összehangolt fővárosi járatellenőrzési akció keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kiemelten ellenőrizte a 4-es és a 6-os villamos teljes vonalát, annak megállóit és környezetét. A cél egyértelmű: az utasok biztonságban érezzék magukat, és javuljon a közösségi közlekedés általános minősége”.  


A BKK is azt írta oldalán, hogy nagy erőket mozgósítottak a nagy forgalmú villamosok, a megállóik és azok környezetének ellenőrzésére.


Az alábbi videó az egyik budapesti villamoson készült, egy szimpla hétvégi hangulatot tükröz:


Az utasok gyakran inkább átszállnak egy másik járatra, ha balhé van az utastérben, vagy ha egy ellátatlan hajléktalan tócsát hagy maga után, vagy hangoskodik, netán agresszív vagy szimplán olyan szagot áraszt... Ráadásul egyre több a drogos, akik viselkedése kiszámíthatatlan.

Az „élmények” tárháza kimeríthetetlen, előfordult nemegyszer olyan is, hogy pillangókéssel vagy hasonlóval játszadoznak, brahiból ijesztegetnek ártatlan utasokat. 


Az ilyen helyzetekben a járatvezető sem elég, a megoldást egy állandó hatósági jelenlét biztosítaná. Így véli ezt Vitézy Dávid is, aki kampányában vetette fel először a 24 órás BKK-rendészeti szolgálat fontosságát. Karácsony azonban tagadja, hogy a probléma olyan jelentős volna, rossznak bélyegezte Vitézy felvetését, és elutasította azt.


Míg a főpolgármester tagadja a probléma súlyát, aközben a BKK napi rendszerességgel gyűjti ezeket az adatokat. Két hónap alatt 700 olyan panasz érkezett a BKK-hoz, amely miatt beavatkozásra volt szükség. 


A további részletekről IDE KATTINTVA a Metropol honlapján olvashatnak.

Comments


Hírek

bottom of page