top of page
  • rudolfbanyai

Rendvédelmi akció a 99-es vonalán

Járatellenőrzést tartottak a rendőrség, a fővárosi önkormányzati rendészet és a közlekedési vállalat munkatársai a múlt hétvégén a 99-es buszon és megállóiban. A legnagyobb probléma ezúttal az étellel és itallal felszállók, valamint a kutyáikat szabálytalanul utaztatókkal volt.

Június 28-ától 30-áig csaknem 1600 utast ellenőriztek a jegyellenőrök, félszáz alaklommal voltak jelen a rendészek, illetve a rendőrök, valamint 17 autóbusz felszereltségét és tisztaságát vizsgálták a minőségellenőrök.


Bűncselekményt és szabálysértést ezúttal nem tapasztaltak, mindössze egy sofőrt fogtak el, akit a bíróság eltiltott a vezetéstől. A legfőbb probléma az volt, hogy több utas nem tartotta be az utazási feltételeket, és étellel vagy itallal szállt fel a járműre, így veszélyeztetve mások ruházatát, valamint a jármű tisztaságát, és volt, aki a kutyaszállítás szabályait csak figyelmeztetés hatására tartotta be – közölte a BKK.


Mint írták rendszeresen tartanak közös járatellenőrzési akciókat azokon a járatokon, ahol az utasok jelzései alapján erre igény van. A céljuk az, hogy a tömegközlekedők tisztább környezetben utazzanak, valamint nagyobb biztonságban érezzék magukat.


A BKK azt ígéri a közös akciók ezután is folytatódnak.

Comments


Hírek

bottom of page