top of page
  • vsomorjai

Pikóék semmigyára vagy megoldásközpontú önkormányzat?

Erotikus novellaíró tanfolyam, biciklizés migráns nőkkel, önkormányzati vízipisztolycsata – ezt nevezik Pikó Andrásék önkormányzásnak, miközben a szakrendelő előtt kígyózik a sor, mert menesztették annak vezetőjét, a polgármesteri hivatalban pedig nem lehet ügyeket intézni péntekenként, mert éppen hosszú hétvégét rendeltek el a rég elmúlt Covid-veszélyre hivatkozva. Június 9-én erről is döntünk: ilyen önkormányzatot szeretnénk, vagy egy, a problémák megoldására fókuszálót? 


Pikóék színre lépésével egészen elképesztő irányba fordult az önkormányzat köszönhetően annak, hogy a polgármester korábbi kampányfőnökének egy sportállást hozott létre az önkormányzatban, ahol az adófizetők pénzén hajmeresztő ötletek születnek a világon is egyre inkább végigsöprő woke-őrület jegyében. 


Ezek az ötletek aztán lassan eljutnak a megvalósításig, így a város fontos problémáinak megoldása helyett Pikóék önkormányzati vízipisztolycsatákat, erotikus novellaíró tanfolyamokat, valamint migráns nőknek szervezett biciklitanfolyamot is tartottak az elmúlt években. 


Mindeközben az itt élők által jelzett problémák – így az egyre fokozódó droghelyzet, a közbiztonság romlása, a szemetes utcák – a fiók mélyén maradtak. 


Június 9-én azonban eldönthetik a kerület lakói, milyen Józsefvárosban szeretnének élni: ahol ilyen kamuprogramokkal foglalkozik a városvezetés, vagy a valói problémák megoldására, a város fejlesztésére koncentrál. 

Comments


Hírek

bottom of page