top of page
  • vsomorjai

Pikó árnyékboksza a nemlétező Fidesz-polippal

Pikó András elméjében valami nagyon rosszul rögzült, ugyanis folyamatosan egy Fidesz-polipot emleget, amitől ő állítólag megszabadította a kerületet. Az igazság azonban az, hogy semmiféle Fidesz-polip nem létezett soha. 

Pikó András képzeletének szüleménye a Fidesz-polip, amely egy általa kitalált fogalom, és arra próbál utalni vele a Gyurcsány irányítása alatt álló momentumos polgármester, hogy elődeinek rendkívül zűrös ügyei voltak.


A politikai kommunikációs trükköt sok olyan baloldali polgármester bevetette már, ahol váltás zajlott le 2019-ben. Akadtak, akik csontvázhegyeket emlegettek, amelyek a szekrényből hullottak ki, miután átvették a városháza kulcsait. Talán tőlük tanulhatta Pikó a polipos szófordulatot is. 


Ezek a kommunikációs trükközések nem újak a baloldal regnáló polgármesterének eszköztárában.


Emlékezetes volt, amikor az adóemelés szót adókarbantartásra, az ingatlanvagyon kiárusítását ingatlankonverzióra cserélte, hátha van, aki nem érti, valójában mit is akar mondani.

Csakhogy aki nem értette, az a bőrén érezte például az adóemeléseket.


Nos, ugyanilyen szócsavarás a Fidesz-polip is, amelynek már csak azért sincs semmi alapja, mert Pikó végül semmiféle büntetőügyet nem indított elődei ellen. Pedig, ha lett volna zűrös eset, akkor bizonyára megtette volna. De nem volt...

Comments


Hírek

bottom of page