top of page
  • rudolfbanyai

Pikó városvezetése alatt 20-30 százalékkal nőtt a bűnelkövetések száma

A Józsefvárosban regisztrált bűncselekményeket tekintve majd’ minden mutató 20-30 százalékkal romlott 2019-hez képest – mondta Szilágyi Demeter fideszes önkormányzati képviselő, miután nyilvánosságra kerültek a legfrissebb közbiztonsági adatok. Míg 2010 és 2019 között drasztikusan csökkentek a kerületben elkövetett bűncselekmények, addig amióta Pikóék vezetik Józsefvárost, majd minden közbiztonsági adat romlott.

Ennek a felelősségét a polgármesternek kell viselnie – értékelt Szilágyi Demeter, hozzátéve: amennyiben egy önkormányzatnak megfelelő vezetése van, akkor azok a romló tendenciák, amiket most látunk nem jelennek meg.


Vörös Tamás a józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint, az adatokból az is kiderül, hogy azoknak a bűncselekménytípusoknak az adatai rosszabbak, amelyek nem kizárólag a rendőrség hatáskörébe tartoznak. Mint mondja a közterületi rend fenntartásában annak az önkormányzatnak is van felelőssége, amelynek sikerült megszüntetni a polgárőrséget, az újjászervezés viszont már nem ment. – Az látszik, hogy a rendőrség hiába végzi jól a munkáját, ha az önkormányzat nem adja meg azt a háttértámogatást, amit az elődei biztosítottak a rendőrség számára – fogalmazott Vörös Tamás.


Szilágyi Demeter pedig azt tette hozzá, hogy amennyiben megkapják a lakosok bizalmát, akkor rendezettebb lesz a kerület, hatékony támogatást biztosítanak a rendőrségnek, nagyobb létszámban jelennek meg a közterületen az önkormányzat közrenddel foglalkozó munkatársai, valamint újra lesz olyan polgárőrség, amely be tud kapcsolódni ebbe a munkába. – A júniusi választás után visszahozzuk azt a 2019 előtti állapotot, amikor a rendőr, a közterület-felügyelő és a polgárőr közösen járta az utcákat – fogalmazott Szilágyi.

Comments


Hírek

bottom of page