top of page
  • rudolfbanyai

Pikó szerint mindenki más hibás a józsefvárosi szakrendelő előtt kialakult óriási sor miatt, csak ő nem

Havonta egy alkalommal lehet időpontot kérni ultrahang vizsgálatra az önkormányzat által fenntartott Szent Kozma Egészségügyi Központban. Augusztus 2-án akkora sor alakult ki, hogy az még a baloldali médiánál is kiverte a biztosítékot. Pikó szerint mindenk más tehet erről, csak ő nem.

A Telex augusztus elején úgy tálalta a dolgot, mintha a kormány mulasztása miatt állt volna elő ez a helyzet, pedig a labda a kerületnél, és annak baloldali vezetésénél pattog.


A Klubrádió már nem tagadta, hogy ez az intézmény a kerület illetékessége, azonban mindent megtettek, hogy egykori munkatársukat, Pikó Andrást kimosdassák ebből a szennyesből is, amikor erről kérdezték.

Pikó szerint erről mindenki más tehet, csak ő, mint a fenntartó önkormányzat vezetője nem. Úgy látja elsősorban az általa eltávolított intézményvezető okozta a problémát. Emlékezetes, hogy miután a polgármester eltávolította a szakrendelő vezetőjét akkor fordult szembe vele a kerületi MSZP, és hagyták el más orvosok is az intézményt.  



A kígyózó sor oka lehet szerinte a rendszer is, ami – úgy gondolja – azért szolidárisabb, mint máshol, mert az idősebbek, akik kevésbé használják az online felületeket is hozzáférnek a szolgáltatáshoz. Emiatt úgy véli, más kerületekből is érkeznek ide betegek, tovább növelve a sort.


A polgármester emellett azt is elmondta: készítettek egy felmérést, ami alapján az derült ki, hogy a háziorvosokhoz bejelentkezett betegek csaknem fele nem kerületi. Ennek oka szerinte, hogy nagyon szép, felújított a szakrendelő, amit gyakorlatilag a jelenlegi állapotában örökölt meg a fideszes elődeitől. Az fel sem merült benne, hogy az elvándorolt lakosság ragaszkodik a megszokott orvosához.


Végezetül Pikó a szeptemberi időpontkiosztásnál kisebb sort ígért.

コメント


Hírek

bottom of page