top of page
  • rudolfbanyai

Pikó szerint az itt élők értékelik, hogy fizetniük kell a parkolásért

Pikó András úgy érzi nemcsak jó a kerületi lakosoknak, hogy több tízezer forintot fizetnek az éves helyi lakosoknak szóló parkolásért, hanem még örülnek is neki a józsefvárosiak – erről beszélt a HVG-nek adott interjúban. Vélhetően a választások közeledte miatt arról már nem beszélt, hogy kiszivárgott a terve, miszerint drasztikusan emelné a parkolási sarcot és folytatná a parkolóhelyek felszámolását.


Terjedelmes interjút adott Pikó András a HVG-nek, amellyel még a 2019-es kampányban is politikai rendelésre íratott cikkeket. Az interjúban kitért a helyi lakosoknak szóló parkolási-sarcára, amelyet, mint mondta: már 2020-ban terveztek bevezetni, csak sajnálatára a Covid ezt megakadályozta. Pikó azzal érvelt, hogy túl sok engedélyt adtak ki korábban, egyben örömét fejezte ki, hogy mivel sokan nem tudták befizetni a parkolási sarcot, ami két autó esetén akár 150 ezer forintra is rúghat, ezért nem váltották ki az éves várakozási engedélyt.  Szerinte így rengeteg autó eltűnt a közterületekről, és ezt az itt élők értékelik.


Azt már elegánsan elhallgatta, hogy a parkolási sarc bevezetésével párhuzamosan több száz – egyes vélemények szerint közel ezer – parkolóhelyet szüntetett meg növelve az addig is kiélezett parkolási feszültségeket. Nem elég, hogy a józsefvárosiak most már egy olyan szolgálatásért fizetnek, ami korábban ingyenes volt és a legtöbb kerületben még mindig díjmentes, a szolgáltatás színvonalát – jelen esetben a parkolóhelyek számát – is jelentősen csökkentette.



A hírek szerint Pikó nem állna meg itt. Amennyiben ő marad a polgármester tovább emelné a parkolási díjat – egyesek szerint az első autó után is százezres nagyságrendű lenne a fizetendő összeg – miközben egyre több parkolóhelyet számolnának fel. Négy utcából mintegy 160 parkolóhelyet számolnának fel.


Sára Botond, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt ígéri, ha bizalmat kap, nemcsak visszaállítja az ingyeneséget, de vissza is fizetik az eddig beszedett parkolási sarcot.  

Comments


Hírek

bottom of page