top of page
  • rudolfbanyai

Pikó András szembesült azzal, hogy már senki sem kíváncsi rá


Több volt a fotós, mint a lakos Pikó András legutóbbi önkormányzati fórumán, aminek egy felszólaló szerint az az oka, hogy a józsefvárosiak nem kapnak válaszokat a felvetéseikre és olyan képviselőik vannak, mint a bíróság által másodfokon is bűnösnek kimondott Szarvas Koppány Bendegúz. Pikó beismerte, hogy azért lehettek kevesen, mert a választás közeledtével már nem kíváncsiak az emberek a regnáló polgármesterre.

Egy tucatnál kevesebben voltak az önkormányzat legutóbbi lakossági fórumán, pedig három körzet – a Tisztviselőtelep, a Ganz negyed és a Századosnegyed – lakói számára hirdették meg. A Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület Bláthy Ottó utcai székházában április 10-én megjelentek között pedig többen voltak az önkormányzat emberei, mint az érdeklődő lakosok.



Az egyik felszólaló ki is fakadt, hogy ki lett üresítve a fogadóóra. Mint mondta: az első alkalommal még sokan eljöttek ezekre a fórumokra.

Most három körzetből vagyunk itt kevesebben, mint a fényképészek

– fogalmazott a férfi, aki a Százados negyedből érkezett a rendezvényre.


Szerinte ennek két oka van. Egyrészt az emberek rájöttek, hogy az ilyenkor elhangzó lakossági felvetésekre nem kapnak érdemi válaszokat, másrészt olyan képviselőjük van, mint Szarvas Koppány Bendegúz. Hogy az illető itt arra gondolt, hogy Szarvas magasról tesz a lakosokra, vagy éppen azt kifogásolhatta, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt másodfokon is bűnösnek mondta ki a bíróság, arra nem tért ki, mindenesetre azt világossá tette, hogy nem elégedett az önkormányzati képviselő teljesítményével. Az első érvével kapcsolatban a lakos egy példát is felhozott, miszerint az egy évvel ezelőtti fórumon felmerült, hogy a Százados úton egy beruházó 100 méter hosszan lekerítette a járdát és hónapokig nem lehetett rendesen közlekedni, mivel nem intézkedett az önkormányzat.

– Erről tavaly volt szó, de önöket ez nem érdekli, nem foglalkoznak vele, és ez csak egy példa – fakadt ki a lakos, aki szerint a fórumokon elhangzik valami, és utána nem történik semmi, ezért nem kell csodálkozni, hogy nem jönnek el a józsefvárosiak ezekre a rendezvényekre.



Pikó András azonban úgy vélte, az alacsony létszám mögött más húzódhat.

„A választás előtt lehetnek olyanok, akik azt gondolják, hogy ettől a polgármestertől nem kell kérdezni”

– fogalmazott a polgármester, mintegy beismeréseként annak, hogy már nem kíváncsiak rá az emberek.

Ez nem is csoda, hiszen semmilyen jelentős fejlesztést nem tud felmutatni, annak ellenére, hogy az elmúlt években sorra megdőltek a kerület rendelkezésére álló pénzeszközök rekordjai.

Idén több mint 45 milliárdból gazdálkodhat Józsefváros, miközben a lakosok szerint a kerületben egyre romlik a köztisztasági és közbiztonsági helyzet.


Comments


Hírek

bottom of page