top of page
  • Szerző képeHír8 Extra

Pikó lapja szerint kitűnően teljesített a polgármester a közbiztonság és köztisztaság terén

A polgármester narratíváját hűen követő Józsefváros Újság megkezdte Pikó 2019-es programjának értékelését. Szerintük a közbiztonság és köztisztaság terén remekül teljesített Pikó András az elmúlt négy évben.


A Pikó Andrással szinte kivétel nélkül egyetértő Józsefváros Újság arra vállalkozott, hogy szembesíti (sic!) a polgármestert kampányígéreteivel, és arra jutottak, hogy parádésan teljesültek a programpontok.



Kevesebb kuka, több problémás őrizetlen közvécé

Elsőként a kerületiek által két legproblémásabbnak tartott területet, a közbiztonságot és a köztisztaságot vették górcső alá. A köztisztaság esetében tízből nyolcra értékelték Pikót. Valamiért díjazták, hogy a beígért 300 új szemetesből mindössze 60-70 teljesült, amellett, hogy Karácsony Gergely vezette főváros mintegy 200 kukát leszerelt a kerületből.


A cikk írója annak is nagyon örült, hogy új nyilvános vécék kerületek a terekre. Az, hogy ezeket immár drogosok és prostituáltak kezdték használni nem éppen a rendeltetésüknek megfelelően, arra már nem térnek ki. Emlékezetes a Blaha Lujza téri nyilvános vécé is – amit Pikó lobbizott ki, és amellyel Karácsony Gergely még szelfizett is – a Palotanegyedben randalírozó drogosok bázisa lett.


Pikó házilapja szerint a telkeket rendben tartják

A lap szerint – továbbá – az önkormányzat írtja az üres telkeken a parlagfüvet, valamint a magántulajdonosokat is bünteti, ha ez elmarad. Ennek gyakorlati példájáról egy alkalommal sem olvashattunk, az ellenkezőjére viszont számos alkalommal. Többször a cikkünk hatására történt egyáltalán a gaz lekaszálása az önkormányzati telkeken, volt azonban olyan is, hogy a lakosoknak kellett összefogni, mert drogosok és hajléktalanok vertek sátortábort üres telkeken.


Az újság szerint Pikóék megduplázták a köztisztasági kiadásokat, csak éppen azt nem fejtik ki, hogy ennek semmilyen látszatja nincsen. A lakosok rendre panaszkodnak az élhetetlen állapotokra, a koszra, a mocsokra. Emellett az is örömmel tölti el őket, hogy Pikó mindössze két takarítógépet tudott beszerezni szemben elődeivel, akik négy gépet állítottak szolgálatba.


Szócsavarás magasfokon a propagandalapban 

A Józsefváros Újság roppant büszke Pikó közbiztonsággal kapcsolatos tevékenységére is. Itt már trükközni is kellett a megfogalmazással, hogy a valótlanság mezsgyéjén ügyesen egyensúlyozva el ne csússzanak. Így születhetett meg például, hogy erősítik az együttműködést a helyi rendőrkapitánysággal. A kerület és a rendőrség viszonyát jól példázza, hogy Pikó sokáig a rendőrségre hárított minden közbiztonsági problémát, később azonban elszólta magát, hogy övé a felelősség ezen a téren is.


A cikk szerint megalakult a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, amely valójában csak átalakult. Az előző önkormányzati ciklusban a programok hosszú sorát végrehajtó platform mára kiüresedett, ülésezni sem nagyon ülésezik, a vállalt kerületi drogstratégia pedig szintén nem készült el. Helyette drogközpontot terveztek előbb a Teleki térre, ami a lakossági tiltakozóhullám miatt meghiúsult, majd a józsefvárosiak véleményére magas ívben tevő polgármester vezetésével fű alatt áttették a Magdolna utcába.


 A polgármester lapja szerint ez a terület is kiválóan, tízből hetesre vizsgázott.

Comments


Hírek

bottom of page