top of page
  • rudolfbanyai

Pikó ismét a lakók riogatásába fogott

Pikó – politikai haszon reményében – ismét kivonult a Diószegi utcába az NKE fejlesztésben érintett lakókat riogatni. Az ott élők kétségbeesetten hívták Kecskeméti Lászlót, a környék fideszes képviselő-jelöltjét, aki megnyugtatta a lakosokat, hogy az ott élőket hármas garancia védi, hogy a jelenleginél jobb körülmények közé kerüljenek.  

Ez a polgármesteri látogatás semmi másról nem szól, mint arról, hogy Pikónak ebben egy újabb lehetőséget lát a kormány ellen hergelni, országos politikai hasznot szerezni – mondja Kecskeméti László képviselőjelölt, aki, mint egy takarító kivonul és tesz rendet a fejekben, amelyekben Pikó káoszt hagyott maga után.


– Minden alkalommal, amikor itt jár a polgármester létbizonytalanságot, félelmet próbál elültetni az emberekben, én meg megyek utána és nyugtatom a lakosokat

– fogalmaz Kecskeméti László, hozzátéve: ezúttal azzal riogatott, hogy július 1-ével mindenkinek megszűnik a lakásbérleti szerződése. A korábbi önkormányzati ciklus vagyongazdálkodási igazgatója szerint ez egy jogi nonszensz, szó sincs ilyesmiről. Kecskeméti László kivitte az érintett lakosoknak Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának megnyugtató levelét, amiben benne van az állam hármas garanciája, amely védi a lakosokat. Azaz, ha az önkormányzat nem tud megfelelő cserelakást adni, akkor az állam ajánl fel cserelakást. Ha az sem megfelelő, akkor a kártalanítás intézménye lép életbe, amire jogszabályi garancia van – részletezi Kecskeméti László.

A képviselőjelölt szerint Pikó nem mond igazat amikor azt állítja, hogy az önkormányzatnak se pénze se lakása, mert valójában mindkettő van. Közérdekű adatkérésben februárban azt a választ kapta az önkormányzattól, hogy 899 üres bérlakást tart nyilván az önkormányzati vagyonkezelő. Továbbá ugyanígy azt is megtudta, hogy az elmúlt években mintegy 8 milliárd forint állami támogatást kapott az önkormányzat. - Ezzel szemléltetni szerettem volna, hogy Pikó becsapja az itt élőket, akik ráadásul már régóta várják a lehetőséget, hogy kiszakadjanak ebből a mélyszegénységi lakhatásból.


Kecskeméti László eltökélt, hogy minden érintett házba tájékoztassa az ott élőket, akik között már többeknek konkrét ügyeik intézéséhez is a szakmai segítséget nyújt.

Comments


Hírek

bottom of page