top of page
  • rudolfbanyai

Pikó házilapjával szembejött a valóság, ezért cukormázzal leöntve számoltak be a II. János Pál pápa téri áldatlan állapotokról

Hetek óta panaszkodnak a helyi lakók, hogy drogosok, hajléktalanok vették birtokba a II. János Pál pápa teret, amit még a baloldali sajtó sem tudott eltussolni. Ők is szörnyülködtek, hogy Pikó kerületének közepén milyen áldatlan állapotok alakultak ki. Pikó lakájmédiája, az önkormányzati lap megpróbálta bemutatni, hogy azért nem olyan vészes a helyzet, de nem sikerült, ezért zenével, hangulatelemekkel próbálták elkenni a problémát.

Szembejött a valóság a Józsefváros újsággal, amely videót forgatott a II. János Pál pápa téren. A lakók bemutatták nekik a drogosokat, és a hajléktalanok seregét, a fetrengő züllött alakokat. Egy kutyáját sétáltató férfi a felvételen arról is beszélt, hogy a Karácsony Gergelyék mintaprojektjeként épített „példamutató” közvécé lett a tér drogelosztója, és ott megy a szex is.



Az interjúalany megmutatta Pikó videósának a lányokat, akik szerinte a testük áruba bocsájtásával szerzik meg a napi betevőt. Egy másik férfi azt ecsetelte, hogy kristályt, crack-et lehet ott kapni, és a felesége nem mer lemenni sötétedés után, és ha gyereke lenne, akkor biztosan nem engedné le oda. Egy harmadik fiú azt mondta, egy drogos társaság veszett össze járókelőkkel és

„majdnem boksz volt”.

Egy társaság pedig arról beszélt, hogy a lumpen alakokat vidékről hozhatták fel és önkormányzati lakást kaptak. Márpedig ilyet csak Pikóék adhattak, akár közvetlenül, akár valamilyen civil szervezeten keresztül, hiszen erre is megteremtette a lehetőséget a polgármester és csapata. A társaság egyik hölgytagjának elmondása szerint jelezte minden fórumon a II. János Pál pápa téri állapotokat.

„Írtam a polgármesteri hivatalnak is, de semmi reakció”

– fogalmazott.


A riporternek azért nagy nehezen sikerült találnia pár embert, aki szerint nincs probléma, velük illetve egy zenélő társasággal töltötték fel a videó nagy részét.



Comments


Hírek

bottom of page